Sarılmak işe.
İşte ilk yapmamız gereken bu.
Öğrenci misiniz, öğrenmeye çalışacaksınız hatta bakanlığın müfredata koymadıklarını ve öğretmenlerin öğretmediklerini, öğretemediklerini de.
Elinizin altındaki tabletler ve ceplerinizdeki cep telefonları ilgi alanınız her neyse işte o alan için sonsuz denebilecek bir kaynak.
Harward üniversitesinden tutun da Sorbon, Moskova, Okford’a kadar bütün üniversite kütüphanelerine ulaşmak bir parmak hareketi kadar uzağınızda, aklınızı ve ilgi alanlarınızı üşengeçliğe alıştırmayın..
Bir dönüm toprağınız bile olmasa, hatta apartmanda oturuyor olsanız da bir saksı toprak edinme imkânınız mutlaka var, edinin ve al yaprak, pancur, feslikân, çilek vs yetiştirin.
Sabah daireye tam vaktinde ve gülerek çalışma, iş yapma azmi ile gidin ve yapın. Makinistseniz tamir ettiğiniz arabada vida artmasın bir, bir de ertesi gün başka yeri bozulmasın.
Duvarcı ustasıysanız, şarkıyı eksik etmeden ağzınızdan özenle örün duvarı.  Diyelim ki boyacısınız ve mavi mavidir ama öyle bir boyayın ki, bilinsin bu mavi Hüda Usta’nın mavisi, başka kimsenin mavisine benzemez.
Berberseniz, şevkle kesin tarayın yıkayın boyayın saçları, siz de memnun kalın müşteriniz de.
Gazeteci misiniz ( ah işte şimdi yandık, çünkü şu KKTC de kendini beğenmişler sıralamasında uzak ara birinci her bir gazeteci, gazete çalışanları kendi gazetelerinden başkasını pkumadıkları gibi gazete yazıcıları da kendi yazılarından başka yazı okumazlar) geçtim bu işi ve tv programcıları ile patronlarını da tek geçelim çünkü o kadar beğenmişlik sendromu içindeler ki uyduya bile çıkıyorlar, dünyaya bizi masgara ettiklerini anlamamışlar, anlamıyacaklar da, kendini beğenmişlik denizlerinde balık her biri.
Mühendis mimar mısınız, kardeşler ne olur rica ederim, bu ülke sıcağına uygun evler tasarlayıp uygulayın ve siz mühendisliğini mimarlığını yaptıkça daha ne15 katlar dikilecek Gine, Lefkoşa, Mağusa’nın böğrüne.
Dans mı edeceksiniz, görülmemiş bir dansın ritmini çizsin ayaklarınız ki müzisyenler yeni sesler arasınlar dansınıza.
Ah doktor musunuz, koruyucu hekimliği hatırlatın bize, gidin köylere okullara hafta bir gün tarama yapın.
Ve ve ve…
Gerisi de var tamamlayın.
Deliceırmak Cumhur, kendine gel bu gün tatil diyorsanız.
1-Ne kadar uzun bir tatildeyiz
2-Pazartesi yeniden okuyun.
Okumayacak mısınız. Demiştim ama üşengeçliği bırakalım