Derseniz.
O federasyon olmaz baylar. Do you understand, yoksa Amerikan aksanı ile mi yazayım.
Ucu açık mı kapalı mı dan çok daha önemli bir şey var.
Federasyon olmazsa mahvoluruz diye oturursanız o masaya, size federasyonu vermezler, mahvolmanızı beklerler hem de eziyet ede ede ve tadını çıkara çıkara.
Mehmet Ali Talat niye ortak bir belge imzalatamadı yoldaşı Hristofyas’a sanıyorsunuz.
KKTC nin kurulduğu gün marazından  hünküre hünküre ağladığını dünya aleme, hem de aslı astarı olmadığı halde ilân eden marazi bir muhatabın, muhatabı olan Hristofyas,  takdir edersiniz ki MAT tan çok maraz etmişti KKTC nin kuruluşuna. KKTC  ile federasyon görüşmesinde siz olsanız ve KKTC  temsilcisi KKTC nin ilânından dolayı harap olmuş biri olduğunu deklere etse, onunla KKTC  yi  resmileştirecek bir anlaşmayı imzalar mısınız.
Dernek aklı ile devlet yönetimine talip olmanın absürd ve hazin sonuçlarını yaşattı yaşatıyor  bize bu dernek aklı.
Tenekeciyi,  adaylık  başvurusu yapacağınızda  1 milyon lira bağış karşılığında baştacı yaparsanız, yıllar sonra sizin silahşorunuz olan zat da,  devleti teneke ilan eder, ceridenin ahlaki sahibinin ayağının altına muz kabuğu koyarak.
Hayat dernek aklı ile sürmez.
Çaylaksınız, övrencisiniz ( burdaki v harfi klavye hatası değildir, değildir çünkü öğrenci öğrenir ve fakat övrenci kavrun kavrun kavruncuk kalır) hayatın sizin iki lakırdınızla süreceğini değişeceğini sanırsınız ve fakat  o kadar övrencisiniz ki; ömrünüz lak lak lakırdılarla geçer gider ve siz baka kalırsınız yaşanmamış hayat olarak geçen ömrünüze.
İşin özüne gelirsek.
Ortada yıllardır süren bir müzakere süreci varsa,  bu sürecin yıllarca sürmesinin en temel nedeni, müzakere sürecinde türk tarafının hep altan alması ve elen komşular ile anlaşmaya varılamazsa bunun felaket demek olacağını, ağzından çıkanı kulağı duymaz misali söylemesidir.
Üst basamaktan başlansa müzakereye belki de uzlaşma olacaktır.
Ve fakat sen asgari talepte bulunur ve üstelik bu asgari talep  kabul edilmezse mahvolacağını, Sarayönü’nde kendini asacağını söylersen, rakiplerin, muhatapların da senin kendini asmanı, mahvolmanı bekler.
Kronik intiharı mı seçti Beyfendi.