Kendi evini süpürmek güzeldir.

Sokaktaki herkes kendi evinin içini temiz tertipli ve kapısının önünü de süpürülmüş tutarsa o sokak bizim sokak olur. İşte o zaman da komşuluk hatırı hayatımızın kılavuzu olur.

Bir umut idi,  genç bir siyasetçinin partisinin yıllarca çözüm olmadan hiçbir şey yapamayız, başaramayız söylemine rağmen ‘ biz evimizi temiz tertipli tutmaya adayız, hazırız, çalışıp başaracağız’ söylemi ile çıkışı.

Ve fakat aradığı desteği bulamaması bir yana,  özellikle kendi partisi içinden hele de parti medyasından bol bol köstek  görmesi dikkat çekiyordu ki son ‘ ortak kader’ konseptli açıklama, evimizi temizlememiz konusunda, bunu başarabileceğimiz konusunda özellikle parti medyası olarak algılanan medya unsurlarının parti içindeki dengelerde öne çıktığını ve yeniden ‘ çözüm olmadan hiçbir şey başaramayız,  saçma, abuk zihniyetin partiye egemen olmaya başladığının göstergesi gibi duruyor.

Yanılıyor olma ihtimalim az olmakla beraber temennim yanılıyor olmaktır.

Kendi evine çeki düzen vermeyen, veremeyen, vermekten kaçınan birisinin, örgütün partinin ev temizliği dışındaki sorunlara teşhis koyup bunları çözmesi haliyle olası değildir.

Ağzını her açtığında ‘ ben bütün Kıbrıslıların, Kıbrıslıelenlerin ve Kıbrıslıtürklerin Cumhurbaşkanıyım, adamızdaki işgali Kıbrıslıtürklerin de desteği ile sonlandırmak için mücadele ediyorum’ diyen Bay Anastasiedes’in, hem de Bay Akıncı’nın talebinden sonra, kendi deyimi ile Kıbrıslıtürk toplumuna 1000 adet hap göndermiş olmasını ‘ bu nasıl bir kepazeliktir, 1974 yılı itibarı ile 120 000 nüfusa sahip ‘Kıbrıslıtürk’ toplumuna sadece 1000 adet hap göndermiş olmak ‘ kaderimiz ortak olan ve barışı birlikte kuracağımız yoldaşlarımızla dalga geçmek onlara sadaka sunmaktır’  biz AKEL olarak bunu protesto ediyoruz’ demeyi akıl edemeyen, Pile köyündeki Kıbrıs Türklerinin, Türk sağlık hızmetlerinden yararlanmasına hegemonyacı bir yaklaşımla engel olan Anastasiedes hükümetinin bu zihniyetini protesto etmeyi de düşünmeyen AKEL ile ‘ kader ortaklığı safsatısı ile bildiri imzalamak ve bu karantina günlerinde dahi ‘ biz devlet siz teba anlayışlarını yüzlerine karşı protesto etmemek, edememek düşündürücüdür.

Ummak istiyorum ki evimizi, bizim evimizi biz temizleriz ve komşumuz da evini temizlerse iki iyi komşu olarak dostluk ve barış içinde yan yana yaşarız zihniyeti yeniden güç kazansın.

Elen komşular ‘evet aynı sokakta yaşayacağız ama sokağın reisi ve muhtarı hep Elenler olacaktır, hatta sol adına biri reise muhtara muhalefet edecekse o her zaman AKELdir ve AKEL kalacaktır diye bar bar bağırmaktadır.’