Parti misiniz.

Tartışılmazdır ki evet. Partisiniz.

Devlet,  ki kiminize göre sadece bir alt yönetim olduğu için nüfusumuzu bilmez.

Peki siz niye bilmiyorsunuz. ‘Alt yönetimin’ altında altcık yönetim olduğunuz ve altın da altında, altındakilerinizi yönetiyor, yönlendiriyor, bağırtıyor, küfrettiriyor olmanın derin hazzı ve konforcuğu yetiyor mu size.

Yetiyor bilirim, yetmiyor deseniz de bu güne kadar ki söylem ve eylemleriniz yettiğinin kanıtı.

Yapamadığınız,  aslında yapmak için niyetiniz ve donanımınız olmadığı için yapmadıklarınız, yapamayacağınızın, yapmayacağınızın kanıtıdır, teminatıdır.

Bu gün veya dün iktidarda olan bütün partilerin, iktidarda değil muhalefette oldukları zamanlardaki söylemlerinin ülkedeki bütün sorunları antibiyotik reçete misali iki günde nasıl çözdüğünü hepimiz biliyoruz.

Ama işte gelin görün ki iktidar olmayacak kadar oy alınıp da muhalefet partisi konumunda kalınca, lak lak  lakırdı ile çözebildikleri hiçbir sorunu iktidar olacak kadar oy aldıkları zamanlarda çözememelerinin nedenini bin yıl önce özetlemişti atalarımız. Laf ile peynir gemisi yürümez demişlerdi. Niyeti olmayan gelin yerim dar, yerini genişletince de yerim dar dediğine dair de bir de meselimiz var, Darbı meselimiz.

Niyet olsa nüfusu öğrenmek sadece iki üç günlük iştir. Ha Norveç asıllı ünlü ajitatörün de dediği gibi işgal altında alt yönetimde nüfus açıklanamaz diye bir bahaneye sarılacaksanız, be refikler size nüfusu açıklayın demiyor bu yazı, sadece bilin diyor, bilin ki, önümüzdeki yıl içinde, beş yıl içinde KKTC nin kaç okula, kaç hastaneye, kaç kütüphaneye, kaç işyerine, kaç istihdama vs vs ihtiyacı olduğunu üç aşağı beş yukarı bilip de, ona göre öngörü geliştirip, planlama yapıp çözümler üretebilesiniz eğer aklınız keser ve niyetiniz de olursa,  partileriniz içinde bilgi işlem çekirdekleri oluşturasınız.

Hepinizin gözleri önünde,  bu ülkedeki bütün okulların bahçeleri öğretmenlerin oto park alanlarına hatta bir tanesininki geceleri kumarhanenin oto parkına dönüştü de gıkınız çıkmadı hatta onayladınız kimi zaman da öncülük ettiniz.

Bir tanenizin bile sesi çıkmadı topu kontrol etmeyi becerebilen 82 futbolcunun olmadığı bu ülkede 82 çim sahanın olmasına, dahası teşvik ettiniz azdırdınız.

Eğer gerçekten siyasal parti olmak gibi bir niyetiniz ve derdiniz varsa, sorunlara derman olmak için sorunların zaman ve mekan içinde tespitini yaparak başlayabilirsiniz.

Ben,  öyledir,  o niyetin niyetlisi, öyle dertlerin dertlisi olmadığınıza inanıyorum.

Ne olur bu kez beni yanıltın