UBP GENEL BAŞKANI, BAŞBAKAN TATAR:  “KKTC’DE COVİD-19 MÜCADELESİNİN BAŞARI İLE DEVAM ETTİRİLMESİNDE SEVGİ DOLU, BİLİNÇLİ ANNELERİN BÜYÜK ROLÜ VAR”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Covid-19 mücadelesinin başarı ile devam ettirilmesinde sevgi dolu, bilinçli annelerin büyük rolü olduğunu belirtti.
Başbakan Ersin Tatar, Anneler Günü dolayısı ile yayımladığı kutlama mesajında, “Yeniden güzel günlere ulaşabilmek, daha sağlıklı, yaşam kalitesi daha yüksek, ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesi doruklara tırmanan bir ülke için en önemli güç kaynağımız yine annelerimizdir” dedi.
Başbakan Tatar mesajında şunları belirtti:
“Tüm dünyayı etkileyen, acılara ve sıkıntılara yol açan Covid-19 salgını nedeniyle bu yılki ‘Anneler Gününü’ evlerimizde kalarak kutluyoruz.
İnsanlığın hoşgörü, fedakarlık ve dayanışma duygularını güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, özveri, sevgi ve sabrın kaynağı olan annelerimizi candan duygularla selamlıyorum. 
Annelik, sadece, bir çocuğu doğurmak değildir.
Annelik, karşılık beklemeden insanları, vatanı, ulusu, doğayı, sevmek, korumak, kollamak, kucaklamaktır.
Annelik, bizi biz yapan değerlerle birlikte, hakka, hukuka, özgürlüğe, güvenliğimize, sağlığımıza sahip çıkmaktır.
Sağlam bireylerin, güçlü ulusların, sağlıklı ilişkilere sahip halk topluluklarının arkasında güçlü bir annelik vardır.
Covid-19 mücadelemizin başarı ile devam ettirilmesinde, sevgi dolu, bilinçli annelerimizin büyük rolü olduğunun farkındayız ve onlara en derin şükranlarımızı ifade ediyorum.
Yeniden güzel günlere ulaşabilmek, daha sağlıklı, yaşam kalitesi daha yüksek, ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyesi doruklara tırmanan bir ülke için en önemli güç kaynağımız annelerimizdir.
Annelerin sevgi ile kucaklayıp, doğruya yönlendireceği bireylerin ülke olarak istenilen seviyelere gelmemizde, sıkıntılarımızı geride bırakmamızda hayli etkin olacakları kuşkusuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve dünyanın bütün annelerine selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI VE GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI ÖZÇINAR ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Anneler Günü’nü kutladı.
Özçınar yayımladığı mesajda, “Ne yazık ki bu Anneler Günü’nde en kıymetli varlıklarımız annelerimizin iyiliği için onlardan uzak kalmamız gerekiyor. Bu özel gün vesilesiyle tüm anneleri en kalbi duygularımla kutlarken, en kısa zamanda evlatlarıyla yeniden kucaklaşabilecekleri sağlıklı yarınlar dilerim” dedi.

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ULUÇAY’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI...
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Uluçay’ın mesajı şöyle:
“Kıbrıs Türk toplumunun en zor günlerinde fedakârlık ve sabırla çocuklarını yetiştiren, karşılık beklemeden, sevgi, şefkat ve hoşgörüyle eşsiz sahiplenişin güzide mimarları olan annelerimizin değeri her daim bilinmelidir.
Onları sadece Anneler Günü’nde değil, ömür boyu sevgi ve içtenlikle karşılamalıyız.
Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. 
Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. 
Annelerimizin tüm iş kollarında emekçi olarak çalıştığını ve emekleriyle bu ülkeyi kalkındırdıklarını asla unutmamalıyız. Dahası, demokratik siyasetin vazgeçilmezi olan kadınların siyasete ve yönetime katılımı da yine annelerimizin zorlu mücadeleleri sonucunda elde edilmiştir. 
Ülkemizin ve dünyamızın geçtiği bu zor günlerde uzmanların tavsiye ettiği sosyal mesafe ve hijyen kurallarını unutmamak gerektiğini hatırlatıyor, bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, geleceğe hazırlayan, annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”

ÇAVUŞOĞLU, ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Gününü kutladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre mesajında, “Dünyanın en yüce ve en kutsal sorumluluğunu yerine getiren annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” diyen Çavuşoğlu, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınların, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlendiklerine dikkat çekti.
Çavuşoğlu’nun mesajı şöyle:
Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendiren, onları hayata hazırlayan, son nefeslerine kadar her türlü sorumluluklarını üstlenerek, evlatlarını canından bir parça olarak gören, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sabrın sembolü olan annelerin, gelecek nesillerin hazırlayıcısı olduklarından, aile ve toplum hayatı içinde çok önemli bir yeri vardır.
Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün temsilcisi olan annelerimizi, yılda bir gün değil, her gün mutlu etmek, ilgilenmek birinci görevimiz olmalıdır. Bizleri şefkatle bağrına basan annelerimize hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermekte asla kusur etmemeliyiz.
Hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu üstlenen, dünyanın en yüce ve en kutsal sorumluluğunu yaradılışındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlar, saygı, minnet ve şükranla selamlarım.”

TARIM BAKANI OĞUZ’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Anneler Günü’nü kutladı.
Dursun Oğuz yayımladığı mesajda, “Yaşamın her anında çocuklarının üzerinden elini hiçbir zaman çekmeyen, fedakarlık ve sabırla çocuklarını yetiştiren, eğiten değerli annelerimizin bu özel gününü kutluyorum. Annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır. Yaşamın kaynağı olan annelerimizi sadece bir gün değil, hayatımız boyunca sevgiyle kucaklamalıyız. Annelerimiz, bu dünyadaki en büyük şansımız ve destekçilerimizdir. Hangi yaşta olursak olalım, sığınabileceğimiz en güvenli limandır” dedi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANI SUCUOĞLU’NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sucuoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:
‘‘Varlıklarıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, hayatla aramızda en güçlü bağ olan;  sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın ve merhametin; en masum ve temiz duyguların kaynağı  sevginin, şefkat ve merhametin kaynağı annelerimizin ve biyolojik olarak anne olmasalar da 'koruyucu aile' olarak, evlat edinerek, buldukları her fırsatta çocuklarımıza gönlünü açan bütün kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyorum.
Bakanlığımıza bağlı  çocuk yuvasında  çocuklarımıza annelik yapan, huzurevlerindeki yaşlılarımızın ve rehabilitasyon merkezlerindeki özel gereksinimli gençlerimizin  bakımını kendi çocukları gibi şefkat ve özveriyle  yapan  kadın personellerimizin  de Anneler Günü’nü kutluyorum.
Evde özel gereksinimli çocuğuna bakan, bakıma muhtaç yakınlarına kol kanat geren, çalışma yaşamına aktif olarak katılarak hem üreten hem de evlat yetiştiren , aileyi bir arada tutan en önemli değer : Annelerimiz ve onların sevgi ve emekleridir. 
Bu duygularla, başımızın tacı annelerimizden hayatta olmayanlara rahmet, yaşayan annelerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Editör: Mehmet Kasimoglu