Yakın Doğu Koleji öğrencileri ve öğretmenleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81.  yılında saygı ve özlemle andı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Anma Günü programına, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşın'ın okunmasıyla başlandı.
Günün anlam ve önemine ilişkin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık mesajları içeren konuşmalar yapılan anma etkinliğinde, ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sahnelendi. Okul korosunun da marşlar ve  türkülerle eşlik ettiği oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.
Öğrenciler tarafından Atatürk’e duyulan özlem ve saygıyı ifade eden şiirlerin okunduğu törende, Atatürk’ün zeybek ve vals dansının aynı anda gösterilerek öğrenciler tarafından sahnede canlandırılması izleyicilerden büyük alkış aldı. Duygu dolu anların yaşandığı dans gösterisi sırasında Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Fikirlerin Ölmeyeceği Mesajı Verildi…
Anma töreni öğrencilerin oluşturduğu “ Gazi Mustafa Kemal’in  İzindeyiz” yazısıyla sona ererken, öğrenciler yüreklerindeki Atatürk sevgisiyle, O'nun ilke ve devrimlerinin yolunda ilerlemeye devam edeceklerini dile getirdiler.


 

Editör: Mehmet Kasimoglu