Taşkent Doğa Parkı’nda yaşayan yaban hayatı desteklemek için çalışmalar yapan Sylvia Nejla Çağdaşoğluları, Taşkent Doğa Parkı’na bağışlanacak olan sergi için 100 civarında eserleri bir araya getirdi. 3 Şubat Pazartesi günü saat 18:30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek serginin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılacak.

Çağdaşoğluları, “Karma Sanat Sergisi birçok sanat dalının yer aldığı ve birçok sanatçının ilk kez bir arada olduğu bir sergi olacak” dedi.

Soru: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz. Sylvia Nejla Çağdaşoğluları kimdir, sizi okuyucularımız nasıl tanıyabilirler veya seni okuyucularımıza nasıl tanıtabilirim?

MESLEĞİMİ SEVEREK YAPIYORUM

Merhaba ; ben Sylvia Nejla Çağdaşoğluları: Evliyim ve iki kızım var. Eşim Osman Çağdaşoğluları, kızlarım Melis ve Güney. Grafik Tasarım ve İllüstrasyon benim vazgeçilmezim ve 27 yıldır bu meslek ile uğraşıyorum. Mesleğimi severek yapıyorum. Açıkçası ben çok fazla kendimden bahsetmeyi seven birisi değilim, kendimi anlatmaktansa öğrendiklerimi anlatıp paylaşmayı tercih ediyorum. Yine de ben kimim sorusuna cevabım; sınırsız hayalgücüne sahip, çılgınca fikirleri olan ve bunları gerçekleştirmek için mücadele eden, insan ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayan fazlasıyla hümanist bir doğaya sahibim.

BENİM DÜNYAMDA SINIRLAR, ENGELLER VE KISITLAMALAR YOK

Dünyanın bir çok yerinde birçok dost ve arkadaşa sahibim. Benim dünyamda sınırlar, engeller ve kısıtlamalar yok... Çocuklarımı da bu doğrultuda yetiştiriyorum elimden geldiğince kendi tercihlerinin ön planda olduğu bir hayatı yaşamaları için onlara rehber olmaya çalışıyorum.

ÖZGÜR BİR BİREY OLMANIN TEK SIRRI; KENDİ TERCİHLERİNİ YAPABİLİYOR OLMASIDIR

Yaşam öğrendiklerimizi geliştirmekten ibaret olmalı ancak bu şekilde vizyon sahibi olabiliriz. Benim için en değerli konulardan biride VİZYON sahibi olmak... yaşadığımız yerin ötesinde bir dünya var ve bu dünyanın renklerini ayrıca real yaşantıları ayırt etme yetisinine sahip olmalıyız... Bütün bu ayrıntıları ayırt etmek için objektif  bir bakış açısının ötesinde saydam bir zihne sahip olmak gerekir unutmayın kirlenmiş bir zihin size sunulanların doğrultusunda sizin  yolunuzu çizmenize sebep olur oysa kendi tercihlerimizi yapma özgürlüğüne daha çocukken sağlamak gerekir... Özgür bir birey olmanın tek sırrı kendi tercihlerini yapabilen olmaktır...

Benim için Ögürlük, Vizyon, Yaratıcılık, Hayal gücü ... çok degerli birer kelime buketi...

Soru: Ülkemizde yapılmamış olan bir sosyal sorumluluk projesi ile ülkenin sosyo kültürel ve sosyo ekolojik yapısına dokunmuş oluyorsun. Nerden çıktı veya nasıl oluştu bu proje ve bu projeden biraz bahseder misiniz?

DOĞADAKİ TAHRİBATI SANATLA İYİLİEŞTİRMEK

Sylvia Nejla Çağdaşoğluları: Bu çok özel projenin asıl amacı yaban hayata destek ve bununla beraber sanat ve doğayı harmanlayıp doğadaki tahribatı sanatla iyileştirmek. Her zaman söylediğim gibi sanat duygularımızın bir atölyesidir bu atölyede sosyal sorumluluklarımızın farkındalığını farketmemizi sağlamak, söz konusu duyarlılığımızı sokaklarda pankartlarla yapmak yerine sanatsal bir etkinlik ile sanatçılarımızın duyarlı hassas yüreklerinin dokunduğu bu özel sergiyi sadece ülkemize değil bütün dünyaya yaymak istiyoruz. Bu projenin aktivist tarafında yer almanın gururu beni ayrıca mutlu etmekte... Her şeyin ötesinde söz konusu serginin başka bir özelliği daha var. Aslında bu sergi bir karma sanat sergisi olmasından ziyade ilk kez bir çok sanat dalının yer aldığı ve bir çok sanatçının belkide ilk kez bir arada yer aldıgı bir serginin gerçekleşecek olmasıdır.

Bu projede mozaik, seramik, resim, müzik aleti, fotoğraf, heykel ve karikatür var. Rengarenk bir çiçek buketi gibi birçok farklı görüş ayrıca bir birine karşı farklı kutupların yer alabileceği  farklı bir dünyanın kapısı olarak görüyorum bu sergiyi...

 

Soru: Farklı sanat disiplinlerinde eser üreten bu kadar sanatçıyı ve eserlerini bir araya getirmek kolay olmasa gerek, sen bunu nasıl başardın?

Sylvia Nejla Çağdaşoğluları: Bu sergiye ilgi çok büyük oldu hatta düşündüğümden öte bir ilgi;

Sanatçılarımız bu sergiyi, sanatçı kalplerinde taşıdıkları  hassasiyetle, sevgi, ilgiyle kucakladı, karşıladı. Sosyal sorumluluk projesinin taşıdığı yoğun anlamlı duyguyu his ederek yanıt verdiler.

Bu sergide yalnız değilim, yanımda çok değer verdiğim dostlarım var. Bu yolda yürüdüğüm bütün sanatçı dostlarıma ve sponsorlarıma şükran borçluyum. Beni yalnız bırakmadıkları için destek oldukları için… Tarif edilemez bir sevgi bağı var aramızda benim için en büyük değer bu. SEVGİ İLE SAHİP ÇIKILAN BİR SANAT SERGİSİ.

Soru: Sergiye katılım noktasında halka ulaştırmak istediğiniz bir mesajınız varmı?

Sylvia Nejla Çağdaşoğluları : Evet herşeyden önce bu serginin oluşumunda ve olgunlaşmasında;

  1. Finansal olarak hiçbir kurumdan, kuruluştan, siyasi makamdan veya makamdan parasal destek almadan. Sanatçılarımızın ve sponsorlarımızın kendi üretimleri ile katkı koyarak gerçekleştirmeyi başardığımız özel bir sergi olduğunu söylemekten gurur duyuyorum.
  2. Bu sergide daha önce bir araya gelmemiş bir çok sanatçıyı bir arada görme imkanı bulacaksınız
    3 ŞUBAT 2020 ( PAZARTESİ) SAAT: 18:30 A.K.M (Atatürk Kültür Merkezi) – LEFKOŞA’da Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa AKINCI tarafından açılışı yapılacak olan Karma Sanat Sergisini halkımız 7 Şubat tarihine kadar izleye bilirler.

Soru: Yer alan sanatçılarımız?

(SIRALAMA ALFABETİK OLARAK DÜZENLENMİŞTİR). LİSTE KATILIMA GÖRE GÜNCELLENECEKTİR.

RESİM
AHMET ABDULAZİZ
ALEV AFACAN
ARİF ALBAYRAK
AŞIK MENE
BERKİYE ÖZER
BİLGE BAYRAKTAR
BUĞU M. RIZA
CEMAL ÖZGÜRSEL
CEREN EMMİOĞLU
EMEL BERBEROĞLU
ELİF CAHİT KAYRA
EMİN ÇİZENEL
FATMA ALÇICIOĞLU
FERUDUN IŞIMAN
FERYAL SÜKAN
FEYZİ DERAT
HATİCE DÖNMEZ (TÜRKİYE)
HARİKA SAYI
IŞIK MUHTAROĞLU
MUSTAFA HASTÜRK
NİLGÜN GÜNEY
SALİH BAYRAKTAR
SALİH MUSTAFA ÇİZEL
SERKAN İLSEVEN
SELVİ SERTDEMİR
SYLVIA NEJLA ÇAĞDAŞOĞLULARI
ŞENOL ÖZDEVRİM
VEYSİ SOYER
YÜCEL YAZGIN
ZÜLAL KARLIOVA
ZÜHRE ÖZKARAMAN

KARİKATÜR
CEMALTUNCERİ
HÜSEYİN ÇAKMAK,
MUSA KAYRA
SERHAN GAZİOĞLU
SERKAN SÜREK
UTKU KARSU

FOTOĞRAF
ARAMİS KALAY (TÜRKİYE)
ALİ POLİLİ
BUKET ÖZATAY
CAHİT ARKUT
CEYHAN ÖZYILDIZ
DUYAL TÜZÜN
ERKAN ÇELİKERİ
ERTAÇ CÜNEYT
EMRE EKİNCİ
EYLEM GÖRKEM
HASAN BAĞLAR
HÜSEYİN ÇEKİRDEK
İPEK ŞONYA
İSMAİL ÖZYOL
MEHMET GÖKYİĞİT
MEHMET YAKU
MUSTAFA EVİRGEN
MUSTAFA MÜEZZİNOĞLU
NEDİM ENGİNSOY
NURPERİ ÖZGENER
ÖZHAN ÖZATAY
SUNAY ÖZBOSTANCIOĞLU
TEVFİK İLERİ
TİJEN EROL YAKUP
YILTAN TAŞÇI
Ve Fotoğraf Derneği Olarak  KIFSAD

HEYKEL – SERAMİK
HAMİDE EMİN
MELEK SERAP GÜRAN
ÖMER KÖSE
ÖZLEM KUL DURMAZ
PERVİN ÖZGEÇEN
SEMRAL ÖZTAN

FARKLI SANAT ESERLERİ
SENİH ÇAVUŞOĞLU (GÖRSEL MİZAH)
TİJEN ŞEHERLİOĞLU (MOZAİK)
YENA HACIŞEVKİ (AŞK FLÜTÜ)

Haber Ve Fotoğraf: Esengül Aykaç

VATAN ÖZEL

Editör: Mehmet Kasimoglu