Ekonomik Örgütler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlık ve karantina yönetimi için kriz koordinasyon masası kurulması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Ekonomik Örgütler Platformu tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:
"Ülkemizde koronavirüs tehlikesinin ortaya çıkmasından bu yana üç haftalık bir süre geçmiştir. Bu süre içinde çeşitli müdahalelerle olumlu mesafeler alınmıştır.
Bu olumlu tutum ve kararlılığa ve COVID-19’un KKTC’ye bir turist kafilesi ile İngiltere ile teması olan yurttaşlarımız tarafından taşındığı bilindiği halde, karantina uygulamalarında yeterli etkinlik sağlanamamış görünüyor. Virüsün yayılma eğilimi göstermekte olduğuna ilişkin bulgular, mücadelemizi daha etkin olarak sürdürmemiz gerektiğini göstermektedir.
Bu sürede sağlık kapasitemizin artırılması için önemli girişimler yapılmış; eksik veya yetersiz ekipmanların tamamlanması yoluna gidilmiştir. Bu olumlu gelişmeler, sağlık çalışanlarımızın takviye edilmesiyle güçlendirilmek durumundadır.
Bütün bu gelişmeler, başarılı bir kriz yönetiminin ve etkili koordinasyonun önemini biraz daha güçlü bir şekilde algılamamıza neden olmuştur. Ekonomik Örgütler Platformu, COVID-19 virüsüne karşı sağlık alanında sürdürülen mücadeleyi ve karantina uygulamalarını etkinleştirecek bir KRİZ KOORDİNASYON MASASI kurulmasının önemli bir adım, ciddi bir kazanım olacağını gözlemlemiştir.
Böyle bir oluşumun esas unsurlarının hükümet yetkilileri, bilim insanları, uygulayıcı kamu görevlileri ve iletişim uzmanlarından oluşması gerektiğini değerlendiriyoruz. Yapılacak değerlendirme ve alınacak kararların el ve gönül birliği ile ortak akıl çerçevesinde alınmasının bir zorunluluk olduğuna inanmaktayız. Böyle bir oluşumun yetki, görev ve sorumluları ise bir Bakanlar Kurulu kararı ile yetki karmaşasına neden olmayacak şekilde tanımlanmalıdır.
Bu vesile ile bu mücadeleden başarı ile çıkacağımıza inancımız yineler; halkımızı, bu mücadeleyi kahramanca sürdürmekte olan görevlilere yardımcı olacak şekilde EVDE KALMAYA çağırırız.
Saygılarımızla, 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası
Kıbrıs Türk Sanayi Odası
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği"

Editör: Mehmet Kasimoglu