Vatan gazetesi ve Tanatana mizah dergisi sahibi, Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı’nın “Yenileşme Dönemi” ustalarından, duayen gazeteci Erten Kasımoğlu’na, gazetecilik mesleğinde 45. yılını doldurması nedeni ile, çocukları tarafından bir süpriz yapıldı.
2017 yılında, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda ödül kazanarak ülkemize gelen Türk çizer Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun çizdiği Erten Kasımoğlu portre karikatürü, Vatan gazetesi basım tesisinin duvarına 200 kat büyütülerek monte edildi.
Çalışma odası dışında, Vatan gazetesi basım tesisileri bölümüne pek uğramayan Erten Kasımoğlu, geçtiğimiz günlerde kullanım amaçlı kağıt almak için bu bölüme uğramak zorunda kalınca, duvara işlenmiş portre karikatürü ile göz göze geldi ve neye uğradığını şaşırdı. 
Gazetecilik mesleğinde 45. yılını doldurması nedeni ile, geçtiğimiz hafta Erten Kasımoğlu’na bir kutlama ziyareti gerçekleştiren Tantana mizah dergisi yayın kurulu üyeleri, Vatan gazetesi basım tesisileri bölümünde yer alan portre karikatür önünde bir hatıra fotoğrafı çektiler ve Erten Kasımoğlu’nun mutluluğunu paylaştılar.
1972 yılında Halkın Sesi’nde gazeteciliğe başlayan Erten Kasımoğlu’nun meslek hayatı boyunca yayınlanan 5 adet kitabı bulunmaktadır.

Editör: Mehmet Kasimoglu