Rum Sağlık Bakanlığı 17 onaylanmış koronavirüs vakası daha duyurdu.
Toplam doğrulanmış vaka sayısı 179 oldu.
Bugün ayrıca, teyit edilmiş bir koronavirüs vakası ile temas eden Larnaka hastanesinin personeli ve hastalarının 180 örneğinin negatif olduğu açıklandı.
Güney'de Devlet hastaneleri şüpheli koronavirüs vakalarını test etmek için ayrı alanlar için düzenlemeler yaptı.
Larnaka Hastanesi Genel Müdürü Georgios Karotsakis, Kıbrıs Haber Ajansı'na Pazartesi günü virüsün olduğundan şüphelenilen küçükleri kontrol etmek için iki muayene odası kurulacağını söyledi.
Baf Genel Hastanesi de Pazartesi günü şüpheli Covid-19 vakaları için özel bir koğuşa başlayacak. Hastanenin İdari Başkanı Dr. Iosif Moutiris, koğuşta şüpheli vakaların daha fazla test için kabul edileceği 10 tek kişilik oda olacağını söyledi.
Kıbrıs Haber Ajansı'na, hastalar ayrıntılı olarak incelendikten sonra, koronavirüs hastalarının alındığı Mağusa Hastanesi'ne gönderileceğini veya kendi kendine tecrit edilmesinin isteneceğini söyledi.
Moutiris ayrıca Baf Hastanesinin yoğun bakım ünitesinin Pazartesi günü açılacağını söyledi. Ayrıca, şu anda kapalı olan aşılama departmanında ve jinekoloji koğuşunda Okypy'nin talimatlarını beklediklerini, aynı zamanda hastanenin diğer bölümlerinin ne zaman tekrar açılacağını da söyledi. Bunun aşamalı olarak yapılacağını söyledi.
Acil servis ve kaza bölümü, diyaliz, talasemi ve radyoloji bölümleri ile laboratuvar iskelet personeli ile çalışmaya devam etmektedir.
Rum Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, koronavirüs hastaları için bir referans hastanesi işleten İsrail'deki Mağusa hastanesi ve Sheba Tıp Merkezinin, kullandıkları tedavi yöntemleri hakkında uzmanlık ve bilgi alışverişi için işbirliği yapmayı kabul ettiklerini açıkladı. Bakanlık, Lefkoşa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinin de aynı İsrail merkeziyle tedavi protokolleri alışverişinde işbirliği başlattığını söyledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu