CUMHURBAŞKANI AKINCI İRSEN KÜÇÜK’ÜN EŞİNİ ARAYARAK TAZİYELERİNİ İLETTİ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu sabah yaşamını yitiren eski başbakanlardan İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük’ü arayarak taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Küçük’ün ölümüyle ilgili taziye mesajında ise şöyle dedi:
"Kıbrıs Türk Toplumuna, milletvekili, bakan ve başbakan olarak uzun yıllar hizmet vermiş olan ve son dönemde ciddi sağlık sorunları bulunan İrsen Küçük'ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Tanrı'dan rahmet, başta değerli eşi ve tüm yakınları ile toplumumuza başsağlığı dilerim."
 

BAŞBAKAN ERHÜRMAN İRSEN KÜÇÜK İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI
Başbakan Tufan Erhürman, eski Başbakanlardan İrsen Küçük'ün vefatında derin üzüntü duyduğunu belirterek, Küçük'ü saygı ve rahmetle andı, ailesine başsağlığı diledi. 
Başbakan Erhürman, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Erhürman, Küçük'ün vefatını üzüntüyle karşılandığını ifade ederek, ülkeye ve Kıbrıs Türk halkına Başbakan olarak hizmetleri olan Küçük'ü saygıyla andığını kaydetti. 
Başbakan Erhürman, Başbakanlık yanında milli mücadele yıllarında da hizmetleri bulunan, UBP Genel Başkanlığı ve bakanlık görevlerinde  de bulunan Küçük'ün yaslı ailesine başsağlığı diledi. 

TATAR:  “MİLLİ MÜCADELEMİZE, PARTİMİZE VE ÜLKEMİZE HİZMETLERİ İLE TARİHİMİZDEKİ YERİNİ ÇOKTAN ALMIŞ, UNUTULMAYACAKLAR ARASINA ADINI YAZDIRMIŞTIR”
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP eski Genel Başkanlarından ve Başbakanlardan İrsen Küçük’ün bu sabah vefat etmesi dolayısı ile bir başsağlığı mesajı yayımladı.
Tatar mesajında şunları kaydetti:
“Ulusal Birlik Partisi eski Genel Başkanlarından, eski Başbakanlardan değerli büyüğümüz İrsen Küçük’ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 
İrsen Küçük, milli mücadelemize, partimize ve ülkemize hizmetleri ile tarihimizdeki yerini çoktan almış, unutulmayacaklar arasına adını yazdırmıştır.
Kıbrıs Türk Halkı ve partimiz onun Erenköy mücahidi, ziraat mühendisi, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı, UBP Genel Sekreteri, UBP Genel Başkanı, Tarım Bakanı ve Başbakan olarak verdiği hizmetleri hep anacaktır.
Merhuma Allahtan rahmet, yaslı ailesine, sevenlerine, Ulusal Birlik Partisi’ne ve Halkımıza başsağlığı diliyorum.”

ULUÇAY İRSEN KÜÇÜK’ÜN ÖLÜMÜ ÜZERİNE MESAJ YAYIMLADI
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün ölümüyle ilgili mesaj yayımladı.
Uluçay mesajında şunları kaydetti:
“Milletvekili, Bakan ve Başbakan olarak Kıbrıs Türk halkına önemli hizmetleri olan Sayın İrsen Küçük’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle yaşadığım derin üzüntüyü belirtmek isterim.
Sayın Küçük’ün toplumu ve ülkesi için verdiği değerli hizmetler, her zaman saygıyla anılacaktır.
Sayın İrsen Küçük’e Allahtan rahmet, başta Küçük ailesi olmak üzere, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı dilerim.”

FİKRİ ATAOĞLU, ESKİ BAŞBAKANLARDAN İRSEN KÜÇÜK’ÜN VEFATI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefatı dolayısı ile bir taziye mesajı yayımladı.
Ataoğlu, mesajında, şu ifadeleri kullandı:
"Değerli büyüğümüz İrsen Küçük’ü  kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Sabah saatlerinde aldığımız bir haber son derece buruk bir gün yaşamamıza neden oldu. Değerli bir devlet adamı, siyasetçimiz ve abimizi maalesef kaybettik. Bunun hüznü ve derin acısı içindeyiz. 
Eski Başbakanlardan Küçük’ün, milletvekili olduğu andan itibaren ülkemize olan hizmet ve katkıları önemli kazançlar sağlamıştır. İnsanlar yaptıkları ile anılmaktadır, yapılan her güzel şey yıllar sonra bile dilden dile dolaşır gerçek sahibini bulur. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun." 

DENKTAŞ: “KKTC’YE VERMİŞ OLDUĞU HİZMET KIBRIS TÜRK SİYASETİNDE DAİMA VAR OLACAKTIR”
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefat etmesiyle ilgili taziye mesajı yayımladı.
Serdar Denktaş mesajında şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türk Halkı’na uzun yıllar hizmet vermiş olan Sn. İrsen Küçük’ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli siyaset ve devlet adamını kaybettik. Kıbrıs Türk Halkı’nın başı sağ olsun. KKTC’ye vermiş olduğu hizmet Kıbrıs Türk siyasetinde daima var olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.”

Editör: Mehmet Kasimoglu