Sucuoğlu: “Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni eder, tüm vatandaşların bayramını kutlarım”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ramazan Bayramı’nın ülkeye, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti; tüm vatandaşların  bayramını kutladı.
Sucuoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Sucuoğlu, mesajında, bayramların mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaştığı ve manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği özel günler olduğunu kaydetti.
Bu bayram salgın nedeniyle belki sevdikleriyle bir araya gelemeyeceklerini kaydeden Sucuoğlu, “Ama bu zorlu sürecin atlatılacağına,  devletimizin kararlı mücadelesi ve halkımızın alınan tedbirlere sağladığı uyum ile; daha sağlıklı ve daha güzel günlere  ulaşacağımıza inanıyorum. Unutmayalım ki,  sağlıklı günlerde sevdiklerimizle tekrar buluşacak onlara  yeniden sarılacağız” dedi.

Bakan Çavuşoğlu Halkın Ramazan Bayramı’nı Kutladı Bayramın Sağlık Mutluluk Huzur İçinde Geçmesini Diledi
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı; bayramın sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini diledi.
Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Çavuşoğlu, bir bayrama daha ulaşmanın ve milletçe birlik, beraberlik ve huzur içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
“Bayramlar, insanlarımız arasında sevinç, coşku ve mutluluğun paylaşıldığı, dil, din, renk ve kültür ayrımı gözetmeksizin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, kardeşliğimizin gelişmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın artmasına katkı sağlayan müstesna günlerdir” diyen Çavuşoğlu, bayramların toplumsal barış ve huzurun sağlanmasında önemli bir fırsat olarak görülmesi ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Çavuşoğlu mesajında şöyle dedi:
“Bayramların manevi atmosferinden istifade ederek, birbirimize daha sıkı kenetlenelim, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde problemlerimizi çözelim, büyük ve güçlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa edelim.
Bu vesileyle, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, eğitim camiamızın ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan bayramlarını içtenlikle tebrik eder, aileleriyle birlikte, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmesini dilerim”.

Bakan Oğuz Ramazan Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, bu yıl Ramazan Bayramı’nı farklı bir şekilde, mesafeyi koruyarak kutlayacaklarını kaydetti ve bu durumun sevgilerinden bir şey kaybettirmeyeceğini, beraberliklerini eksiltmeyeceğini ifade etti.
Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Oğuz, bayramların beraberlik bağlarının, maneviyatın daha da güçlendiği, sevinçlerin, güzelliklerin paylaşıldığı, ihtiyaçlı olanlara el uzatıldığı zamanlar olduğunu belirtti ve “Bu sıkıntılı günlerde de maddi ve manevi yardımda bulunmak, halkımızı daha güçlü kılmaktadır” dedi.
Oğuz mesajında KKTC halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı; bu bayramın, tüm insanlığa sağlıklı güzel günler, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Çakıcı: “Barış İçinde, Doğanın Korunduğu Bir Dünyada Sağlıklı Yaşam Dileriz”
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çakıcı Ramazan Bayramı mesajında şunları kaydetti:
“Bayramlar inançsal boyutları yanı sıra toplumsal kültürümüzün önemli öğelerindendir. Bu yıl Ramazan Bayramını Covid 19 salgın tehdidinin sürdüğü bir ortamda kutluyoruz. Toplumumuzun ortaya koyduğu duyarlılık ve büyük özverilerle mümkün olduğunca az hasarla gelinen bu aşamada, hükümet kararlarıyla atılan normalleşme adımlarına karşın salgın tehdidi sürmektedir. Piyasaların açılma ihtiyacı ekonomik anlamda kabul edilebilir olmakla birlikte sağlığa verilmesi gereken önemin önüne geçmesi düşünülemez bile.
Bu bakımdan bu yıl için bayramın kutlanma şekli salgın tehdidine uygun olmak durumundadır. Bu bayram sürecinde bütün yurttaşlarımızın salgınla mücadele kapsamındaki tüm önlemlere uygun şekilde davranması büyük önem taşımaktadır. Salgınla mücadele nedeniyle tüm yurttaşlarımızın gelir kaybı yaşadığı dikkate alındığında bayramın ekonomik zorluklar ve sıkıntılar içinde  yaşanacağı gün gibi ortadadır. Var olan ekonomik sıkıntılarımıza yeni sağlık sıkıntıları katmama adına, tüm yurttaşlarımızdan bir kez daha salgınla mücadele anlamındaki tüm önlemlere hassasiyetle uymaları çağrısı yapmayı görev sayarız.
Akdeniz iklim kuşağında yer alan ülkemizde yaz mevsimin başlangıç günlerinde yaşanan yangınlar büyük zarar ziyana ve yıkıma neden olmaktadır. Yangınlar konusunda datoplumsal duyarlılık ortaya koymaya ihtiyaç vardır. Bayram sürecinde ve sonrasındaki yaz ayları boyunca yangına sebebiyet vermeme açısından çok dikkatli davranmak ve kurallara uymak durumundayız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın ve dünyanın neresinde olursa olsun önem verenlerin Ramazan Bayramını kutlar, barış içinde, doğanın korunduğu bir dünyada sağlıklı yaşam dileriz.”

BKP Genel Başkanı İzcan Bayram Mesajı Yayımladı
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, yayımladığı bayram mesajında, halkın Ramazan Bayramı’nı kutlayarak barış ve sağlık dolu aydınlık yarınlar diledi.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgının yansımalarının katlanarak arttığı bu dönemde, Kıbrıs Türk toplumunun Ramazan Bayramı’nı büyük ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar ile boğuşarak karşıladığını belirtti.
Çözümsüzlük ve Kıbrıs sorununda belirsizliğin neden olduğu ekonomik, sosyal ve siyasal zorluklara küresel salgının yansımalarının da eklendiğini savunan İzcan, içinden geçilen bu zor dönemde de Kıbrıs Türk toplumunun varlık ve kimliğini koruma mücadelesinde kararlılıkla hareket etmesinin önemli olduğunu belirtti.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Tüm yurtseverlerin öncelikli görevi, insanlarımızın kardeşliği temelinde yurdumuzun bütünlüğünü sağlamaktır. Birleşik Kıbrıs Partisi çıktığı yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir” dedi.
İzcan, “Tüm kardeşlerimizin bayramını kutlarken, önümüzdeki bayramların yurdumuz Kıbrıs ve bölge halklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” ifadesini kullandı.

Din Görevlileri Sendikası, Ramazan Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı
Din-Gör-Sen Genel Başkanı Süleyman Çakır, tarafından yayımlanan mesajda şöyle denildi:“Bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, zengin fakir, güçlü güçsüz ayrımı gözetmeden tüm insanlarla kucaklaşmanın evrensel mesajını içermektedir. Bu bayram buruk geçse de bu günleri geride bıkarak daha güzel günlere ulaşacağız. Ramazan Bayramının ülkemiz ve milletimiz için sevgi, huzur, ve mutluluk dolu bir geleceğe vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sendika üyelerimizin, emekçi kardeşlerimizin ve tüm halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum”.

Özçınar Bayram Nedeniyle Mesaj Yayınladı...“Dikkatli Olmamız Gerektiğini Unutmamalı, Tedbiri Elden Bırakmamalıyız”
 Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye  Başkanı Mahmut Özçınar Ramazan bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Özçınar mesajında şöyle dedi:
“Ramazan Bayramı bu yıl ne yazık ki Korona Virüs (COVID-19) tedirginliği arasında geçiyor.
Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği bu özel günleri bu yıl belki de arzu ettiğimiz gibi geçiremeyeceğiz. 
Geleneklerimizi canlı tutmak hepimizin görevi ancak Korona Virüsle mücadele süreci içerisinde olduğumuz bu dönemde büyüklerimizi korumamız gerektiğini de hatırlatmak isterim.
Sevdiklerimizle biraraya gelmemiz durumunda dikkatli olmamız gerektiğini unutmamalı, tedbiri elden bırakmamalıyız.
Halkımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken, sevdiklerimizle kucaklaşabileceğimiz sağlık dolu nice bayramlar dilerim”.

Erhan Arıklı: “Çocuklarımıza daha güzel yaşayabilecekleri bir kktc ve dünya kurabilme umudu ile halkımızın ve tüm inananların bayramlarını kutluyorum”
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Arıklı, mesajında, inanan Müslümanlar olarak, rahmet ve mağfiret ayı olan mübarek ramazan ayını uğurlamanın burukluğunu yaşarken, diğer yandan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kucaklaşma anlamına gelen Ramazan Bayramını da sevinçle karşıladıklarını belirtti.
YDP Genel Başkanı Arıklı, “2020 yılı halkımız ve dünya halkları için sıkıntılı başlamış ve sıkıntılı bir şekilde de devam etmektedir. Her şeye rağmen hayat devam etmektedir. Bu dünyayı daha sağlıklı, daha yaşanabilir, daha huzurlu ve güvenilir yapmak biz insanların elindedir. Çocuklarımıza daha güzel yaşayabilecekleri bir KKTC ve dünya kurabilme umudu ile halkımızın ve tüm inananların bayramlarını kutluyorum” dedi.

HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu Ramazan Bayram Mesajı Yayımladı
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Erten Büyükoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
Büyükoğlu mesajında şunları kaydetti:
“Bu bayram diğerlerinden farklı olarak önce kendimizi sonra da sevdiklerimizi düşünerek mesafe koyarak geçireceğimiz bir bayram olacak.
Tüm yaşadığımız sıkıntılı günlerin bir daha yaşanmaması için hepimiz buna katlanacağız. Sevdiklerimizi, büyüklerimizi görme imkanı belki bulacağız belki bulamayacağız. Ancak tedbirli olma konusunda hepimiz sorumluluğumuzun farkındayız.
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz, hissettireceğimiz sağlık, huzur ve neşe dolu bir bayram geçirmemiz dileği ile tüm halkımızın Mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.”

Özyiğit Kıbrıs Türk Halkı İle Tüm İslam Dünyasının Bayramını Kutladı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Özyiğit, Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda, barış ve huzurun egemen olduğu; sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir gelecek diledi.
Dünyayla birlikte ülkemizde de etkili olan virüs nedeniyle olağanüstü günlerden geçildiğini, bayramın da bu yıl bu atmosfer içinde karşılandığını belirten Özyiğit, halka,  ‘bayram süresince de tedbiri elden bırakmayarak ve önlemlere uyarak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koruyun’ çağrısında bulundu.
Virüsle birlikte özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlar olmak üzere birçok sektörün ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini, hükümetin de maalesef bu mağduriyeti giderecek adımlar atmadığını savunan Özyiğit, bu nedenle toplumun önemli bir kesiminin bayramı buruk karşıladığını ifade etti.
Mesajında son günlerde oldukça artan ve ciddi zararlara yol açan yangınlar konusuna da değinen Özyiğit, “Artık yeter, umarız bu kez gerekli dersler çıkarılarak gerekli önlemler ve kararlar alınır. Unutulmasın ki, bu felaketlerin bedelini toplum olarak hepimiz en ağır şekilde ödüyoruz” dedi. 
İçinde bulunulan zor şartlara rağmen vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk Halkı’nın Bayramını en içten dileklerle kutlar, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu