Yakın Doğu Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katıldığı bir kermes düzenledi.
Yakın Doğu Koleji Ortaokul Türkçe Bölümü tarafından organize edilen kermeste, velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin evlerinde yaptıkları tatlı, tuzlu yiyeceklerin yanı sıra, süs eşyalarının satışıda gerçekleştirildi.
Yakın Doğu Koleji Ortaokul Müdürü Ömer Özkan gerçekleştirdikleri etkinliğe teşriflerinden ötürü Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı'ya teşekkür etti. Özkan konuşmasında kadınlara yönelik eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için toplumsal bilincin artırılmasının önemine işaret etti. 
LTB Başkanı Mehmet Harmancı konuşmasında cinsiyet ayrımcılığının kadının toplumda ve iş hayatında karşılaştığı en yaşamsal engel olduğunu ve bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak için  herkese önemli görev düştüğünü kaydetti. Başkan Harmancı, yeni nesilin daha bilinçli bir şekilde yetiştirilmesinin bu sorunu çözeceğine inanç belirterek “bugünümüzü kaybetmiş olabiliriz ancak geleceğimizi kaybetmemek için ailelere ve eğitim kurumlarına büyük görev düşüyor” dedi. 
Yapılan yardımların LTB Kadın Sığınma Evi’nde bulunan kadın ve çocukların yeni bir gelecek kurmaları için önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Başkan Harmancı Yakın Doğu Koleji Ortaokul Müdürü  Ömer Özkan ile Yakın Doğu Koleji Ortaokul Türkçe Bölümü öğretmen ve öğrencilerine, LTB Kadın Sığınma Evi’ne gösterdikleri duyarlı ve anlamlı katkılarından ötürü teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu