Regaip Kandili bu akşam idrak ediliyor. 
Kandil dolayısıyla bazı parti ve örgütler mesaj yayımladı.
Milliyetçi Demokrasi Partisi(MDP)’den yapılan yazılı açıklamada, “Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, bizler için adeta bir hasat mevsimidir” denildi.
Açıklamada, “Sevgimizin, saygımızın ve hoşgörümüzün kat kat arttığı üç aylarda, yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularımız da kat kat artmaktadır. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir.
Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyoruz” denildi.
Açıklamada, tüm Kıbrıs Türklerine sağlık ve huzur dileklerinde bulunuldu.

DİN GÖR-DER
Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, mübarek üç aylar, gün ve gecelerin “manevi diriliş ve yükseliş” fırsatı olduğunu kaydetti.
İnik, “Üç aylar insanın geçmişin muhasebesini yaparak yarınlara umutla bakma fırsatı bulacağı, hatalardan arınıp hayırlı işlere yöneleceği bereketli bir mevsimdir. Bu kutlu zaman diliminde ihtilaflarımıza rağmen hoşgörü ile birbirimize tahammül ederek birlikte yaşayabileceğimizi, farklılıklarımızı hayra vesile kılabileceğimizi; sevgi ve saygının esas olduğu bir dünya oluşturmanın önemini daha iyi idrak edeceğiz” dedi.
Dernek Başkanı İnik, üç ayların, tüm İslam ümmetine birlik ve berberlik getirmesi, duaların kabul olması insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni etti.

DİN GÖR-SEN
Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, üç ayların “her inananın samimi istek ve arzularını kabul olacağından emin olarak, yine aynı samimiyetle Yüce Allah’a arz edeceği ve karşılığını alacağı manevi bir mevsim” olduğunu belirtti.
Çakır, “Regaib gecesi ise, kendimizi hesaba çekerek yaratılışımızın gayesini idrak etmeye başlangıç noktası oluşturmalıdır. Bu gecede, Yüce Allah’a yönelerek yaptığımız hatalı davranışlarımız için af ve mağfiret dilemeliyiz. Kendimize, ailemize, komşularımıza, toplumumuza karşı yaptığımız yanlışlıklardan pişmanlık duymalı, günahlarımızın bağışlanması için bir daha o hata ve günahları yapmamak üzere söz vermeli ve aynı samimiyet ve kararlılıkla Yüce Yaratıcımıza dua etmeliyiz” dedi.
Sendika Başkanı Çakır, Regaib gecesinde yapılan duaların gönül birliğini perçinlemeye, kardeşlik duygularını güçlendirmeye, savaşların, akan göz yaşı ve şiddetin son bulmasına vesile olmasını diledi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ
KKTC Karadeniz Kültür DerneğiGenel Başkanı Murat Zeki Civelek, üç ayların “toplumun birbirine kenetlenip daha da güçlenebileceği müstesna zaman dilimlerinden” olduğunu kaydetti.
Civelek, “Mübarek üç ayların müjdecisi olan insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik dayanışma duygularını arttıran insanların huzur bulduğu, birbirlerine hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu özel geceler, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıyacaktır” dedi. 
Dernek Başkanı, üç ayların İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasına vesile olması temennisinde bulundu.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu