Türk Kızılayı’nın Sağlık Bakanlığı’na hibe ettiği kan bağış otobüsüne Sağlık Bakanlığı çalışanı, Thalassaemia Derneği yöneticisi merhum sanatçı Mustafa Gürsoy’un adı verildi.
 Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bu nedenle Thalassaemia Merkezi önünde tören düzenlendi.
 Törene Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay, Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ile Gürsoy’un ailesi katıldı.

SUCUOĞLU: “GÜRSOY’UN ADI VE BESTELERİ OTOBÜSÜN GİTTİĞİ HER YERE GİDECEK”
 Törende konuşan Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Mustafa Gürsoy, adının ve bestelerinin otobüsün gittiği her yere gideceğini vurguladı. Hayatını genç yaşta kaybeden Mustafa Gürsoy’un sevilen bir insan olduğunu söyleyen Sucuoğlu, Gürsoy’un kaybı nedeniyle duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getirdi. Kan bağış kampanyalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Sucuoğlu, bağış temposunun sıcak ve Ramazan Bayramı nedeniyle biraz düştüğünü söyledi.
 Faiz Sucuoğlu, “Bayram öncesinde yapılan etkinliklerde toplanan kan ülke ihtiyacının üzerine çıkmıştı. Yeniden başlattığımız kampanyalarla ihtiyaçtan fazla kan toplamayı ümit ediyoruz” dedi.

“LEFKOŞA POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YARIN KAN BAĞIŞ KAMPANYASI OLACAK”
 Sucuoğlu, bugün Telsim Genel Müdürlüğü’nde yapılan kan bağış kampanyasının yarın Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü’nde, 16 Eylül Cumartesi günü de Gazi Mağusa’daki City Mall’da devam edeceğini duyurdu.

MUSTAFA GÜRSOY’UN AİLESİ DE TÖRENDE KONUŞTU: “ÇALIŞKAN VE ÖZVERİLİ BİR İNSANDI”
 Merhum Mustafa Gürsoy’un babası Ferahzat Gürsoy da törende söz alarak, bu güzel düşünceden dolayı Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na teşekkür etti, oğlunun adının yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Mustafa Gürsoy’un ablası Çamay Gürsoy da kardeşinin çalışkan ve özverili biri olduğunu söyledi.

ULUBAY VE VAROĞLU: “KAN BAĞIŞ KAMPANYALARI SÜRECEK”
 Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Başkanı Ahmet Ulubay ve Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu de törende birer konuşma yaparak Gürsoy’u rahmetle andı.
 Ulubay, 2018’de ülke kan ihtiyacının tamamen karşılanacağı bir proje başlattıklarını kaydetti. Kıbrıs Türk Thalassaemia Derneği Başkanı Varoğlu, kan stokunun hiçbir zaman eksilmemesi için çalıştıklarını vurguladı.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu