Ülkemizdeki normalleşme süreci devam ediyor.
Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde durdurulan şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşıma faaliyetleri bugün başlıyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, toplu taşıma ile ilgili kuralları açıkladı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; tüm araçlar sefer öncesinde ve sonrasında dezenfekte edilecek.
Kurallar çerçevesinde şoförler ve biletçiler maske kullanacak; tüm yolcuların da maske takması zorunlu olacak; sefer esnasında her araçta el dezenfektanı bulundurulacak.
Her aracın kapasitesi kadar yolcu alması ve araçların sık aralıklarla havalandırılması da kurallar arasında yer alıyor.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; tüm güzergâhlar Trafik Dairesi Müfettişleri ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müfettişlerince sıklıkla denetlenecek. 1181 Alo Ulaşım Hattı da bu çerçevede yaşanabilecek her türlü sorun için 7/24 devrede olacak.
Kapalı olan dönemde sektörün karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ışığında bir dizi çalışmanın hayata geçirileceği belirtilen bakanlık açıklamasında, seferlerin, sektör temsilcileri ile gözlemleneceği ve özellikle yolcu potansiyeli çerçevesinde sektör ile belirlenecek süre boyunca teşvik uygulaması yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, sektör temsilcileri ile belirlenecek kapsamda mazot girdi desteği sistematiğinin şekillendirileceği ve acil finansman ihtiyacı için kredi imkânları çalışmasının yapılacağı ifade edildi.
BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu