Zeytinlik köy meydanında 8 Ekim tarihinde başlayan Uluslararası Zeytin Festivali ikinci gününde de dolu dolu geçti.
Festivalin Cumartesi Programı Ali Nesim Anısına Yazar ve Şairlerin Zeytinlik Buluşması ile başladı. Prof. Dr. Şevket Öznur (Araştırmacı – Yazar / Öğretim Üyesi ), Hasibe Şahoğlu  (Şair  - Öğretim Görevlisi) Mehmet Kansu  (Şair –Çevirmen- Öykücü) Zeytinlik Köy evinde sanatseverlerle buluştu.
Erkinlikte ise Doç. Dr. Tayfun Nesimoğlu"nun ( Öğretim Görevlisi) görsel sunumu izlendi.
Program, Girne Genç Sanatseverler Derneğinin harika halk dansları gösterisi ile devam etti. Pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen festivale katılım yoğun oldu. Zeytin üzerine bilgi paylaşımlarının olduğu festivalde Zeytinlik Köy Evinde Zeytin Hastalıkları ve Çözüm Yöntemleri hakkında seminer düzenlendi. Seminere, Yrd. Doç. Dr. Murat Helvacı (Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi/ Öğretim Üyesi)  ve Mehmet Atak ( Girne Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi) konuşmacı olarak katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Hasan Günyüz & İbrahim Çetiner, ardından da Nafiz Dölek eğlenceli bir müzik ziyafeti sundu. Misafirler müzik eşliğinde dans edip şarkılar söyledi.

PROGRAM DÜN AKŞAM DA DOLU DOLU
Festival dün de devam etti. Zeytinlik Sosyal Konutlarında Saat 17.00'da Zeytin fidanı dikimi ile başlayan program, 18.00'da Ece Apan ile birlikte Zeytinlik Köy evinde Canlı Sanat Performansı ile devam etti. 18.30 da ise Zeytin ve Zeytinyağının Hayatımızdaki Yeri ve Sağlığımız Açısından Önemi konuşuldu. Naile Soyel (Girne Belediyesi Gıda Mühendisi) ve Dr. Dyt.  Ayşe Okan (Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı ) etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.
Dün akşam Zeytinlik Köyü Festival Sahnesi yine dolu dolu bir programla konukları karşıladı. 19.00’da sahnede Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği Halk Dansları Gösterisi yer aldı.  Ardından, 9.  ve 10.Uluslararası Karikatür & Zeytin Mizah Şenliği Ödül Töreni Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülü Kazanan Ülkemiz Sanatçılarına Ödül Takdimi yapıldı. Ülkemiz sanatçı ve gruplarının sahne aldığı festivalde, dün akşam Dilara FERİT Band,  Tango Dans Gösterisi (Kyrenia Tango Argentino) ve SOS sahne aldı.


 

Editör: Mehmet Kasimoglu