Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten avın ikinci günü vurulan 'delice doğan' için sosyal medya hesabından medya hesabından yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.
Sarpten, Taşkent Doğa Parkı'nda tedaviye alınan fakat durumunun kritik olduğu ve kırılan kanadı için ameliyat bekleyen kuşun doğal ortamına dönüp dönemyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi. 

Sarpten'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama aynen şöyle:
"Bu güzel "delice doğan" avın ikinci günü olan bugün vuruldu. Adına avcı diyemeyecem bir doğa teröristi tafından vurulan ve Taşkent Doğa Parkı'nda tedaviye alınan kuşun durumu kritik. Kanadı kırık, ameliyat edilmeyi bekliyor ve uzun bir sürecin ardından doğaya dönüp dönemeyecegi meçhul! Oysa, onu vuran elinde tüfeğiyle haftaya yine avda olacak. Şimdi, birileri bunu tüm avcılara mal etmek hata diyecek biliyorum. Kesinlikle etmiyorum ve bunu yapana avcı değil doğa teröristi diyorum. Lakin, avcı arkadaşlar da şunu bilmeli ki sayısı hiç de az olmayan bu gibileri içlerinden temizlemedikleri sürece avcılık her geçen gün daha da kötüye gitmeye mahkum kalacaktır."

Editör: Mehmet Kasimoglu