KKTC genelinde dün gece yağan yoğun ve şiddetli yağışlar sonucunda yaşanan sıkıntılar gideriliyor.
Lefkoşa Türk Belediyesi, Polis ve Meteoroloji Dairesi halkın sıkıntılarını en aza indirmek için gerekli çalışmaları ve tedbirleri almaya devam ediyor.
En fazla yağış alan Lefkoşa’da merkeze dün gece 43.5 kilogram, Sanayi bölgesine 24.5 kilogram ve Yakın Doğu İstasyonu’na ise 20 kilogram yağış düştü. Meteoroloji Dairesi’nden elde edilen verilere göre, Ercan 28.8, Girne 29, Yenierenköy 28.4, Lefke 12.2, Geçitkale 10.6, Yeşilırmak 6.2, Dipkarpaz 18 ve Alsancak 16.3 kg/m² yağış aldı.
LTB’den yapılan yazılı açıklamada, dün gece saat 02.00 itibarı ile yaşanan yoğun ve şiddetli yağışlar sonrasında görevlerinin başında olan Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı ve sabah saat 04.30 itibariyle yağmur kaynaklı sıkıntılar en aza indirildiği kaydedildi.
Yüksek miktarda yağış alan şehirde derelerin ciddi şekilde yükselmesi ve bazı yerlerde taşması sonucu yurttaşların güvenliği için trafiğe kapatılan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çemberinden Ortaköy ışıklarına kadar olan cadde, yapılan çalışmalar sonrası 08.45 itibariyle yeniden trafiğe açıldı.

39 ŞİKAYETE MÜDAHALE EDİLDİ
LTB ekipleri 02.00’den itibaren Alo185; 24 saat çözüm hattına ulaşan 39 şikayete müdahale etti.
Açıklamada, bugüne ilişkin fırtına beklentisi ve yağışların yer yer etkili olması uyarısıyla çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceğinden, bu konuda dikkatli olunması ve yurttaşların herhangi bir acil durumda Alo 185 çözüm hattına ulaşabileceği belirtildi.

YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR
Meteoroloji Dairesi’nden edinilen bilgide, bugün de yağış ve fırtına beklendiği uyarısında bulunuldu.
Yağışlar bugünöğle saatleri sonrasında ada genelinde yer yer etkili olacağı bunun yanısıra da kara ve denizden fırtına beklendiği kaydedildi.
Yağışların 7 Aralık Cuma gününe kadar süreceği de belirtildi.

GİRNE DEĞİRMENLİK ANAYOLU YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI
Öteyandan, Polis Basın Subaylığı, Girne Değirmenlik anayolunun yeniden trafiğe açıldığını duyurdu ve sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmelerini istendi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu