Hey Siz
Niye aday olacaksınız sorusunu kendi kendinize sorup da yanıtınızı ( eğer varsa) eleştirel aklınızda ölçüp tartmadan, sakın ama sakın aday olmayın.
Üzülerek söylemeliyim ve üzülmeseniz de kabul etmelisiniz ki belediye idareleri yok iken daha az sorunu vardı şehirlerimizin, kasabalarımızın.
Hep şaşırıp kalıyorum.
İlkokulu olmayan bir köyde muhtarlık niye var diye.
Hiç mi garip gelmiyor size 3 öğretmen gönderilmeyen, görevlendirilmeyen bir köyde 4 muhtar azası ve bir muhtar niye ille de mutlaka şart diye.
Yukardaki soruyu okumazdan önce böyle bir derdiniz yok idiyse ve hele de soruyu okuduktan sonra da bu size dert olmadıysa, ı ıhh sizin derdiniz yaşadığınız kasaba veya şehrin imarı değil, makamın cakası ve maaşıdır. Bence piyango bileti alın, büyük ikramiye çok daha fazla para ve caka sahibi yapar sizi.
Beledi hızmetlerin ne olduğu, nasıl olması gerektiği konusunda, zibilleri toplama ve şehrinizden kasabanızdan daha uzak bir yere atmak, içilebilir olup olmadığını hiç umursamadan borular ile evlere dükkanlara, apartmanlara taşımak, parke söküp parke çakmak, petunya çiçeği ekmek bir de parkeleri renkli boyayarak, aha size velesbit yolu demek dışında ne gibi parlak fikriniz var.
Misal : kasaba veya şehrinizdeki özellikle ilkokulların yönetimine katılmak , bu okulların çocuk çevre ilişkisi konusunda günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek konuma getirilmesinde bir fikriniz var mı. Teneffüs boyunca çocukların tuvalet ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için, kaç öğrenciye bir tuvalet düşmeli diye bir derdin dertlisi misiniz. Çeşmelerinden içilebilecek su akmayan okulların okul olamıyacağı gibi sert bir söylem geliştiriyor musunuz. Çocuklar ve ağaçlar, çiçekler beraberliği mi önemli yoksa okul avlularının asfaltlarla köreltilmesine mi devam edeceksiniz
Misal : Kasabanızın, şehrinizin ana yollarından saate kaç araba, kamyon otobüs geçtiği, yayaların yolları kullanma istatistikleri elinizde var mı.
En işlek anayollar ve anacadde kenarlarında okul olmasından rahatsızlık duyuyor musunuz.
Beş yıl sonra kaçınılmaz bir şekilde ortaya çıkacak olan yeni okul, yeni hastahane, sağlık ocağı gibi ihtiyaçlar için rezerv arazi bulmak üretmek korumak gibi bir çalışmanız olacak mı.
En can alıcı sorum da şu.
Çocuklara çimlere basmayın mı diyeceksiniz yoksa onların keyiflerince oynayacakları, koşacakları, yuvarlanacakları yeşil alan ihtiyaçlarını, araba park sorunundan daha öncelikli olarak mı ele alacaksınız.