Yapamayacağımız işler değil sorun.

Yapmadığımız işlerdir.

Corona aşısını bulmak yapamayacağımız bir iştir ve fakat sağlıkçılardan başlayarak aşı olacak insanlarımızı yaşlarına göre sıralı bir şekilde randevu ile aşı merkezlerine çağırmak yapabileceğimiz işti ve YAPMADIK.
Sağlık bakanlığında hekim, hemşire, diş hekimi, eczacı, sağlık teknisyenleri ve sağlık hemşirelerinin listesi yoksa bu sadece sağlık bakanlığında 1974 ten bu güne kadar görev yapan bütün bakan ve müsteşarların, müdürlerin, hastane baş hekimlerinin ve dahi tüm sağlık çalışanları örgütlenmelerinin ortak suçudur.

Belediyelerimiz yıllardan beridir oy kaygısı ile başlamış olsalar da, iyi ve insani bir hızmet olan yaşlılarımıza bakım- onlarla ilgilenme görevini hakkıyla yerine getirebildiklerine göre, 2020 Mart ayından beridir RİSK GRUBU sıralamasında en üst sırada yer alan kronik hasta ve yaşlı insanlar listeleri ellerinde olarak ‘biz göreve hazır ve talibiz’ diye öne çıkmalıydılar.

Muhtarlar köy ve mahallelerindeki yaşlı hasta listelerini ellerinde hazırda tutmuyorlarsa niye muhtarlık müessesi var diye sormak gerekir.

Banji jumping her insanın yapabileceği bir iş değildir ve fakat maskeyi kurallarına göre takamamak sadece ahmaklıkla izah edilebilir, takabilir miyiz evet takabiliriz, takıyor muyuz hayır. Niye takmıyoruz o halde. Cevabı yok değil var. Yapamayacağımız işler değil sorunumuz, yapabileceğimiz ve fakat yapmadığımız işlerdir bizi bu kötü duruma sürükleyen sorun.

Mesaimize vaktinde gidip de işimizi hakkıyla yapabilemez miyiz, haşa kesinlikle resmi dairelerimizde maaşlı-ücretli olarak çalışanların üstesinden gelemeyeceği hiçbir  karmaşık zor işlem yok. Yok ama yapmıyoruz işte.

Mesafe de maske kadar önemli bir korunma tedbiri. 2 metre mesafeyi göz kararı ile 2-3 metre olarak uygulamak çok mu zor. Hayır değil, o halde niye yapamıyoruz, yapamıyoruz değil bay yazar, YAPMIYORUZ.

Kalabalık ortamlar yaratmamak asla ve katiyen yapamayacağımız bir şey değil ama gelin görün ki yapmıyoruz.

Siyaseti hakkıyla yapmak çok mu zor, yapamayacağımız bir şey mi, hayır değil ama yapmıyoruz işte.

Torpil yapmak en hafif deyimle ayıp da torpil istemek daha mı az ayıp.

Balık ey insanlar, baştan kokar kolaycılığına yatmayın, balık baştan kuyruğa kokuyor.