Yangın helikopteri alınsın mı.

Evet alınsın.

Nasıl alalım. Alacak maddi gücümüz var mı.

Her şeyi bir yana bırakıp yangın helikopteri alınsın, hatta iki tane üç tane alınsın, söndürme uçağı da alınsın.

Alınsın da nasıl.

Yaz gelip de yangınlar başlayınca , yangın helikopteri alınsın diye demeç verme, medyada sosyal medyada ağlaşma dönemi de başlamış olur.

Denize sıfır villalarına, yüzme havuzu konduran  her hangi bir KKTC yurttaşına, havuzu olduğu için yılda ekstradan on bin tl helikopter vergisi konsa, kaç kişi öder, kaç kişi mahkemeye koşar ve kaç siyaset esnafı ‘ bu devletin halkı soymaya çalışmasıdır, hükümetseniz, devletseniz o helikopterleri almaya mecbursunuz, yangın helikopterini de vatandaşlar ödeyecekse, siz neye yararsınız’ diye demeç verir.

Bizim köye de futbol sahası isteriz, çim olsun, hayır hibrit olsun diye siyasetçi ve parti kapılarını aşındıran kaç muhtar, her siyasetsiz görüşten kaç delege ‘ biz köylüler olarak anlaştık, köyümüzdeki her tarlanın sınırlarına iki sıra ağaç ekecek ve köyün çevresine koruluk alan oluşturacağız, ne olur bu konuda bize öncülük kılavuzluk edin diye eşik aşındırmıştır.

Kendi köyü okulsuzlaştırılırken, sadece kendisi de şehirde memur olduğu için bu aptalca uygulamayı alkışlayan köylüler,  şimdi yangın helikopterimiz yok diye ağlaşıyorsa,  ben  en azından ben inandırıcı bulmam, köyünün okulsuz kalmasını gelişme diye değerlendiren bireylerin, tabiatı hayatı memleketi seviyor olduğu sadece sözdedir.

Özde çevreci olan hiç kimse  köyünün okulsuz bırakılmasına boyun eğmez, köyünde doğru dürüst tarım hayvancılık yapılmayan bir köylünün, köyüne tarımsal yatırım yerine futbol sahası yapılmasına seyirci kalması ‘ bireyin’ köye, köylülğe ve köyüne yabancılaşması ile izah edilebir ancak.

Yarın ilk gün olsun, köylüler, Muhtar öncülüğünde toplanın ve koru yapacak alanları tespit edin, İtfaiye Teşkilatı ve Sivil Savunma Teşkilatının, kontrolu ve eğitimi ile köylerinizde semtlerinizde, kasaba ve şehirlerinizde, sivil ve yerel itfaiye grupları oluşturulmasını talep edin.

Bir durun az düşünün, en yüksek itfaiye merdivenin ancak dördüncü kata ulaşabildiği KKTC  de ne ev ve arsa sahipleri, ne müteahhitler, ne Mimar ve Mühendisler odası, ne belediyeler ne de ilgili bakanlık ‘ hayırrr olmaz inşaat izni vermeyiz, arsamızı evimizi müteahhitlere satmayız’ demiyor.

Yoksa diyorlar da ben mi duymuyorum.

İğneyi kendine ey ‘Kıbrıslıtürkentelbirey’, sonra çuvaldızı kime istersen.