Çin, Tayvan'ı ziyaret eden ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ile ailesini yaptırım listesine aldı. Pekin ayrıca ABD ile iklim ve askeri alanlardaki iş birliğini durdurma kararı aldı.
Çin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Sözcüsü, hiyerarşik sıralamada ABD'nin üçüncü devlet temsilcisi Nancy Pelosi ile ailesini yaptırım listesine aldığını duyurdu.
Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Nancy Pelosi'nin yoğun biçimde Çin'in içişlerine karıştığı ileri sürülerek, Tayvan'ı ziyareti ile Pelosi'nin ülkenin toprak bütünlüğünü ayaklar altına aldığı iddia edildi. Bundan dolayı Çin Dışişleri Bakanlığı, Demokrat Partili Sözcü Pelosi ile yakın aile üyelerine yaptırımlar uygulanması kararı aldındığını açıkladı. Yaptırımların tam olarak neler olduğuna dair detay ise şimdilik verilmedi.
Pelosi, Çin'den gelen uyarı ve tehditlere rağmen, Pekin'in kendi topraklarının bir parçası saydığı ada ülkesi Tayvan'ı ziyaret etmiş ve orada üst düzey temsilcilerle bir araya gelmişti. Nancy Pelosi, 25 yıl aradan sonra, demokrasi endeksinde dünyanın önde gelen ülkelerinden Tayvan'ı ziyaret eden ilk ABD'li üst düzey temsilci olmuştu.

Editör: Mehmet Kasimoglu