Corona virüste son durum: Vakalar durdurulamıyor
Corona virüs salgınında vaka sayısı 14 milyona yaklaştı. 600 bine yakın insan ölürken hem ABD hem dünya genelinde rekor vaka artışları görüldü. Brezilya'da Covid-19 vaka sayısı 2 milyonu, Hindistan'da ise 1 milyonu geçti. Salgının geçen aylarda yavaşladığı ABD'de ikinci dalga başladı.
Corona virüs salgınında ilk vakanın üzerinden yedi aydan uzun bir süre geçti. Çin'in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde başlayan vakalar tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgına dönüştü.
Dünya genelinde vaka sayısı 13 milyon 967 bini geçti. Vakalar 14 milyona yaklaşırken 593 binden fazla insan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı 8.3 milyon olurken dünya genelinde halen 5 milyona yakın aktif corona virüs vakası bulunuyor.
Günlük vaka sayılarına bakıldığında corona virüs salgınının yavaşlamaktan uzak olduğu görülüyor.
Günlük vaka sayısı 16 Temmuz tarihinde rekor kırarak 248 binden fazla artış gösterdi. Covid-19'da toplam vaka sayısının 250 bine ulaşması dört ayı bulmuştu.
Şu anda ilk dört ayda görülen toplam vaka sayısı bir günde görülmeye başlandı.
ABD'DE GÜNLÜK REKOR KIRILDI
ABD, 77,000'den fazla yeni corona virüs
vakası bildirerek günlük vaka artışında rekor kırarken; Reuter hesaplamasına göre, ülkede son 24 saatte corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1,000'e yaklaştı.
ABD'de corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 Haziran'dan beri en büyük günlük artışını kaydederek 969 oldu.
ABD'de corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 138,000'i geçerken, uzmanlar son zamanlardaki vaka
artışlarıyla bu rakamın yükseleceği ve hastaneye yatırılan insan sayısının pek çok eyalette artacağı konusunda uyarıyorlar.
BREZİLYA'DA VAKA SAYISI 2 MİLYONU GEÇTİ
Latin Amerika Covid-19 salgınının yeni merkez üssü olarak değerlendiriliyor. Güney Amerika ülkesi ise bölgede Covid-19'dan en çok etkilenen ülke. Brezilya halihazırda hem vaka hem can kaybı sayısında ABD'nin ardından ikinci sıradaydı.
Ülkede dün itibariyle 2 milyon vaka eşiği aşılmış oldu. Brezilya'da toplam can kaybı 77 bine yaklaşırken Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ikinci testi de pozitif çıktı.
HİNDİSTAN'DA ARTIŞLAR DEVAM EDİYOR
Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da corona virüs etkisini geç göstermeye başladı. Ancak Hindistan'da vaka sayıları hızla artıyor. Ülkede bir milyon vaka eşiği aşıldı.
Böylece Hindistan vaka sayısında milyonları gören üçüncü ülke oldu. Ülkedeki toplam can kaybı da 25 bin 622 olarak açıklandı.
Dördüncü sıradaki Rusya'da 760 bin, beşinci sıradaki Peru'da ise 341 bin vaka var.

Editör: Mehmet Kasimoglu