Tüm dünyayı kasıp kavuran ölümcül virüs hakkında en korkunç raporu İngiliz medyası açıkladı. Hükümetin gizli raporuna göre, salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyonu aşkın insanın ölümüne yol açabilir.

Koronavirüs ile ilgili kötü haberler çığ gibi büyüyerek gelmeye devam ediyor. Ölenlerin sayısı hızla artarken salgının yayılma hızı ise korkutucu boyuta ulaştı. Koronavirüs ile ilgili ürkütücü açıklamalar da ardı ardına geliyor. İşte tüm detaylar...
Ölümcül virüsle ilgili bir dehşete düşüren açıklama ise İngiltere'den geldi.
İngiliz medyası, bugüne kadar açıklanmış en korkutucu raporu dünya ile paylaştı. Hükümetin gizli raporuna göre, salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyonu aşkın insanın ölümüne yol açabilir.
En kötü senaryonun yer aldığı raporda, koronavirüs salgınının pandemiye dönüşmesi halinde İngiltere'de virüsün bulaşacağı insan sayısı 50 milyon olarak tahmin ediliyor.
Vakaların çığ gibi büyümesinin 500 binden fazla can alabileceğini belirten gizli raporun başlığı, 'Covid-19 En Kötü Makul Senaryo' başlığını taşıyor.
Koronavirüs vakaları Çin'den sonra en fazla Güney Kore'de tespit edildi. İkinci sırada ise merketlerdeki rafların boş kaldığı İtalya yer alıyor.
Yeni tip koronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:
Güney Kore 1146, Japonya 861, İtalya 323, İran 95, Singapur 91, ABD 57, Tayland 40, Avustralya 23, Bahreyn 23, Malezya 22, Almanya 17, Fransa 17, Vietnam 16 , İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13 Kanada 11, Kuveyt 9, İspanya 6, Irak 6, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İsrail 2, Umman 2, Avusturya 2 Hırvatistan 1, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, İsviçre 1, Finlandiya 1, Mısır 1, Lübnan 1, Afganistan 1.

Editör: Mehmet Kasimoglu