Birçok vatandaşın merakla beklediği ‘mini ekonomi paketi’nin detayları belli olmaya başladı. Kıbrıs Postası’nın ulaştığı ilk bilgiye göre, esnafa 6 ay ödemesiz, yüzde 80 Kredi Garanti Fonu destekli kredi yüzde 13 faiz ile birlikte verilecekken, çekilebilecek en yüksek miktar 150 bin TL olacak.
Başbakan Ünal Üstel’in Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonu’nda bugün saat 11.00’de açıklayacağı ‘mini ekonomi paketi’nin detayları, belli olmaya başladı. Vatandaşın, gözü kulağı hükümetin açıklayacağı pakette olacakken, Kıbrıs Postası açıklanacak paketle ilgili bilgilere ulaştı.
ESNAFA 6 AY ÖDEMESİZ KREDİ...
Esnafa 6 ay ödemesiz, yüzde 80 Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredinin yüzde 13 faiz ile birlikte verileceği kaydedilirken, çekilebilecek en yüksek miktarın 150 bin TL olacağı ifade edildi. Krediden faydalanacak olacak esnaf, ilk 6 ayın sonunda çekeceği krediyi, 36 ay içinde ödemek zorunda.
GÜNEŞ PANELİ KURACAKLARA 60 MİLYON TL, HAYVANCIYA 20 MİLYON TL AYRILDI
Açıklanacak pakette, hayvan üreticileri ve güneş enerji paneli kurulacak girişimcilere de kaynak ayrıldı. Hayvancıya toplam 20 milyon TL ayrılırken, aynı mantıkta, güneş enerjisi kurması için ihracatçıya yüzde 21 faiz ile 60 milyon TL ayrıldı.
SOSYAL YARDIM ALAN VE ENGELLİ VATANDAŞLARA HİBE VERİLECEK
Sosyal yardım alan ve engelli vatandaşlara da hibe verileceğinin altının çizildiği ‘mini ekonomik paket’te sosyal yardım alana 2 bin TL, engelli maaşı alana ise bin TL hibe verilecek.
Vatandaşların Halk Bank’ın kredi imkanından yüzde 9,5’lik faizle yararlanabilecekleri belirtilirken, serbest meslek kategorisinde bulunan kişilere ise kredi kartı kullanımı zorunlu kılınacak.
TURİZM VE SANAYİ SEKTÖRÜNDE ELEKTRİK İNDİRİMİ!
Turizm ve sanayi sektöründe elektrik indiriminin sağlanacağının da ifade edildiği ekonomi paketinde, en az 30 kuruş elektrik indirimi sağlanacağına vurgu yapıldı.
‘Mini ekonomi paketi’nde son olarak, Eylül 2022’nin sonuna kadar tapu harcına 1/3 indirim olacağı, sözleşmeli satışın ise yapılmayacağı da belirtildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu