Ulus Yeşilada’ nın ilk kısmını dün yayınladığımız düşüncelerinin ikinci bölümü, noktasına virgülüne dokunmadan devam ediyorum paylaşmaya.
Çünkü dernek olarak tek gelirimiz üyelerimizden topladığımız aidatlardır ve bu aidatlar herhangi bir yer kiralayıp çalışmalarımızı orada sürdürmemiz için yeterli değildir. Gönül isterdi ki devletimiz bize ve bizim gibi olan diğer derneklere sahip çıksın ve bu sahip çıkma babında gerek çalışma yeri gerek ödenek ayırabilsin. Ne yazık ki dernekteki çalışmalarımız tamamen gönüllülük esası ile yürütülmeye çalışılmaktadır. Derneğimize katılan öğrencilerimize bundan dolayı, göstermiş oldukları fedakarlıklardan dolayı çok teşekkür ederim. Lefkoşa’daki çalışmalara katılabilmek için Mormenekşe ’den, Alaniçi ’den, İncirli’den kendi imkanları ile gelen arkadaşlarımız var. Tek amaçları Türk Müziğini öğrenip icra etmek ve halkımıza vereceğimiz konserlerde hem güzel vakit geçirmek hem de müzik ve sanat sevgisini aşılamak. Ne acıdır ki konser verirken bile değişik imkansızlıklarla mücadele etmemiz gerekiyor. Örneğin konser verecek salon bulmak başlı başına bir sorun, Girne Amerikan Üniversitesi dışındaki üniversiteler salon tahsisi için astronomik rakamlar talep etmektedirler. Devlete ait olan Atatürk Kültür Merkezi bu konuda yetersiz kalıyor çünkü; gerek müzik, gerek tiyatro vs. diğer sanat dallarında gösteriler sunmak isteyen derneklerin çoğu oraya başvuruyor ve biz başvurduğumuz zaman ancak 4 ay sonrasına gün alabiliyoruz. Konser vereceğimiz şehirlere gitmek için ulaşımı kendi imkanlarımızla sağlamak zorunda kalıyoruz. Bir yanda bu ve bunun gibi çözülmesi gereken daha bir çok sorunla boğuşurken diğer yandan da halkımıza sanatı sevdirmeye çalışıyoruz.
Amacımız Kıbrıs’ta sanata gönül vermiş insanları yetiştirebilmek, içimizde öyle değerler, öyle güzel sesler var ki verdiğimiz konserlerde onları dinleyen halkımızın büyük beğenisini ve takdirini kazanmaktadırlar. Koromuzda eğitim alabilmek isteyen herkese kapımız açık…Üyelerimiz arasında doktor, avukat, öğretmen, ressam, ev hanımı, emekli her kesimden insan bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğim gibi bizim kapımız herkese açık.
Son olarak 11 Şubat tarihinde Gazi Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Salonu’nda halka açık bir konser verdik ve gerek solistlerimiz, gerek koromuz ve saz arkadaşlarımız büyük beğeni aldılar. Bu konseri verebilmemiz için bize salonu tahsis eden Gazi Mağusa Belediyesi’ne ve koro üyelerimizin oraya ulaşımını sağlayan Girne Belediyesi’ ne ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bu konserin Lefkoşa, Girne ve Yeni Erenköy’de tekrarlanmasını düşünüyoruz. Girne’de salon sorunumuz (biraz önce bahsettiğim gibi) Girne Amerikan Üniversitesi sayesinde yoktur, Yeni Erenköy Belediyesi’ de bu konuda yardımcı olacağını belirtti. Başkentimiz Lefkoşa’da ise salon arayışımız sürmektedir.
Bu arada şunu da belirtmek istiyorum; bizim çalışmalarımız sadece müzik eğitimi ile sınırlı değil. Resim, tiyatro, fotoğrafçılık vs. gibi sanatın diğer dalları ile de halkımıza eğitimler vermeye yakında başlamayı düşünüyoruz.
Onu bu düşünceleri ile daha yakından tanıdınız ve anladığınızı umarım.
Şu gerçek ki sanat insanlarının hedefleri çok ve uzun olur.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu