Duayen radyocu Hüseyin Kanatlı, son yolculuğuna uğurlandı. 
Kıbrıs Türk radyo ve televizyonculuğunun önemli isimlerinden, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na uzun yıllar hizmet veren duayen radyocu Hüseyin Kanatlı, bugün Lefkoşa Kabristanlığında İsmail Safa Camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı eşi Meral Akıncı ile birlikte katılırken, Kanatlı ailesi ve sevenleri de Hüseyin Kanatlı'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törene Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve milletvekilleri de katıldı. 

BRT’DE TÖREN DÜZENLENDİ 
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na 60 yıla yakın hizmet veren ve Kıbrıs Türk yayın tarihinde ilk sunucu olarak bilinen duayen radyocu Hüseyin Kanatlı için tören düzenlendi. 
Tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde, 3 Mart Salı günü yaşama veda eden 89 yaşındaki Hüseyin Kanatlı için Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda tören yapıldı.

ÖZKURT
Törende konuşan BRTK Müdürü Meryem Özkurt, merhum Hüseyin Kanatlı’nın uzun yıllar sesi ile BRT’ye can verdiğini söyledi.
“Biz şanslı nesilleriz. Çünkü programları ve sesi ile büyüdük” diyen Özkurt, Kanatlı’nın hastalanıncaya kadar BRT’de programlarına devam ettiğini anlattı.
Özkurt, BRT olarak, Hüseyin Kanatlı’nın programlarını kitap haline getirme kararı aldıklarını belirterek, ailesine başsağlığı diledi.

SOLAKAY
Merhum Hüseyin Kanatlı’nın kızı Özen Solakay da, yıllar önce annesini kaybettiklerini ve annesinin ölümünün ardından babası ile daha çok kenetlendiklerini anlattı.
“İnsanları çok severdi. Dünyalar iyisi bir insandı. Onun kızı olmaktan gurur duyuyorum” diyen Solakay, babasının sonsuza kadar yaşayacağını kaydetti.

TÖRE
Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de, merhum Kanatlı’nın dürüstlüğü ve karakteri ile örnek bir kişilik olduğunu vurguladı.
Kanatlı’nın işini sevdiğini ve insanlara örnek olduğunu kaydeden Töre, mesleğinde geniş izler bıraktığını belirtti.

ERHÜRMAN
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, merhum Kanatlı’nın mesleğinin ustası ve Türkçe’yi en iyi konuşanlardan olduğunu vurguladı.
Erhürman, “Merhum Kanatlı, görgü, nezaket ve bilginin ustası; sembol bir Kıbrıs beyefendisi idi” dedi.

TALAT
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Kıbrıs Türk halkının önemli bir değerini kaybettiğini ifade etti.
Talat, merhumun her zaman hatırlanacağını ve özleneceğini belirterek, “örnek kişiliği ile geride bıraktığı meslektaşlarına ışık tutacak” dedi.

TATAR
Hüseyin Kanatlı için düzenlenen törende Başbakan Ersin Tatar da bir konuşma yaptı.
Tatar, merhum Hüseyin Kanatlı’nın Kıbrıs Türkü’ne mal olmuş, sevilen ve sayılan bir kişi olduğunu söyledi.
Kanatlı’nın işini severek yaptığını ve yüreklerde taht kurduğunu kaydeden Başbakan Tatar, Kanatlı’nın Kıbrıs Türkü’nün gerçek sesi olduğunu ifade etti.
Günümüzde iletişimin geliştiğini, imkanların daha fazla olduğunu söyleyen Tatar, Kanatlı’nın bu imkanlar olmadan yeteneğini ön plana çıkardığını vurguladı.
Kanatlı gibi değerli, çalışkan, yürekli yeni nesillerin bu bayrağı devralmalarını temenni ettiğini belirten Başbakan Tatar, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.
Konuşmaların ardından Hüseyin Kanatlı’nın hayatını anlatan kısa film gösterildi. Daha sonra törene katılanlar Hüseyin Kanatlı’nın naaşına çiçek bıraktı ve Kanatlı BRT’den alkışlarla uğurlandı.
ÖZGEÇMİŞİ 
Hüseyin Kanatlı, tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti.
Kıbrıs Türk yayın tarihinde ilk sunucu olarak bilinen 89 yaşındaki Kanatlı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda uzun yıllar çalıştı.1931 yılında Baf kasabasında dünyaya gelen Hüseyin Kanatlı, Öğretmen Koleji mezunuydu.
1951 yılında öğretmenliğe başlayan Kanatlı, 8 yıl sonra öğretmenlikten ayrılarak radyoculuk hayatına başlamıştı.
Hüseyin Kanatlı, önce Bayrak Radyosu’nda sesiyle, ilerleyen yıllarda da BRT ekranlarında sevilen programlarla evlerimize konuk oldu.
25 yıl süren “Plak Yarışı” ve 20 yıl süren 3 dildeki “Merhaba Dostlar” ve “Askerin Saati” programları onun en uzun soluklu çalışmaları arasında yer aldı.
Ayrıca 1974 öncesinde 2 buçuk yıl devam eden “Kıbrıs’tan Sesler” programı da duayen radyocu Hüseyin Kanatlı’nın unutulmaz programları arasında.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu