CUMHURBAŞKANI AKINCI, TC CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE TÜRKİYE MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR’A TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İdlip’te 33 askerin şehit düşmesi dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı göndererek, tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında şunları kaydetti:
“Suriye’nin İdlip bölgesinden gelen acı haberler ülkemizde de büyük bir üzüntü yaratmıştır. Şehit yakınlarının ve Türkiye’nin acısını derinden hissediyoruz. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaralılara acil şifalar, şehit askerlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine ve Şahsınızda tüm Türkiye’ye başsağlığı dilerim.”

AKAR’A TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği taziye mesajıyla da, Akar’ın şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diledi.

BAKAN OĞUZ SURİYE’DEKİ ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mensup askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.
Haberi üzüntüyle öğrendiklerini söyleyen Oğuz, şöyle devam etti:
“Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler; Türkiye Cumhuriyeti devletine ve halkına taziyelerimi sunarım.”

İŞAD’DAN İDLİB’DEKİ ŞEHİTLER İÇİN TAZİYE MESAJI…
İş İnsanları Derneği (İŞAD) Türk askerinin uğradığı hain saldırı sonrası hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allahtan rahmet diledi.
İŞAD Başkanı Enver Memülcü, İŞAD Yönetim Kurulu adına yayınladığı taziye mesajında, “Savaşların acısını yakın zamanda bilen millet olarak Dünya üzerinde gün geçtikçe felaketlerin çoğalması gelecek kuşaklara bırakacağımız Dünyanın yaşanabilirlikten uzaklaştığı yönünde yer alan birçok nedenle insan oğlu halen ısrarla Dünyayı yok etme yönünde hırsı devam etmektedir. Dünya üzerinde akılcı yaşanabilir kazanımlar herkes için olması ve denge unsurundan yola çıkarak insanların daha refah huzurlu güvende yaşanacak bir Dünya olması elimizde. Tüm Türk Dünyasının başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

TMT DERRNEĞİ, İDLİB’DEKİ  ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, İdlib’de 33 Türk askerinin şehit olması nedeniyle mesaj yayımlayarak şehit askerlerin aileleri, Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diledi.
Dernek Yönetim Kurulu üyesi ve Gençlik Kolu Genel Koordinatörü Veli Koreli mesajında, “İdlib’te Suriye rejimi ile işbirlikçilerinin kalleş saldırısı sonucu 33 kahraman askerimizin şehit olması yüreğimize ateş düşürmüştür.”dedi.
Suriye rejimi ve işbirlikçilerini lanetleyen Koreli, “ Tarihsel süreç içerisinde Türk’e ve askerine kalkan eller nasıl kırılmışsa, Türk’e düşmanlık edenler şehitlerin kanında nasıl boğulmuşsa, bu menfur saldırıyı gerçekleştiren Suriye rejimi ve işbirlikçilerinin de ayni akıbete uğrayacağından zerrece şüphemiz yoktur.Yüce Allah Anavatanımızın yar ve yardımcısı olsun, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi girdiği bu yeni uğraşta muzaffer eylesin...”ifadelerini kullandı.

BAKAN SUCUOĞLU: “BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Suriye'nin İdlib kentinde, Türk askerine rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehit düşen Mehmetçikler için başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı.
Bakan Sucuoğlu’nun mesajı şöyle:
“Türk askerimize Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan hain hava saldırısını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. 
Türkiye'yi yasa boğan acı haber bizleri de derinden sarsmıştır.
Şehit Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’DAN TAZİYE MESAJI…
“TÜRK MİLLETİNE BAŞSAĞLIĞI, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLERİM. ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.”
Din İşleri Başkanlığı Suriye’nin, İdlib bölgesinde görev yapan Türk askerlerine, dün akşam saatlerinde Suriye rejimi milislerince düzenlenen saldırıyı lanetlediğini bildirdi.
Din İşleri Başkanı Prof Dr. Talip Atalay taziye mesajında, “Türk askerine yapılan ve içimizi acıtan alçak saldırıyı en güçlü şekilde lânetler, saldırı neticesinde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet; aileleri ve Türk Milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Başımız sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

ULUÇAY’DAN İDLİB’TE ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİKLER İÇİN TAZİYE MESAJI
İdlip'te meydana gelen saldırıda Türk askerlerinin şehit olması sonrası Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Uluçay, şunları kaydetti:
"İdlib’te şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine sabır dilerim. Türkiye’nin acısını paylaşıyor ve metanet diliyorum.
Tüm Türk Ulusunun başı sağ olsun."

Editör: Mehmet Kasimoglu