Başbakan Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla GKK Komutanı Tuğgeneral Altan Er ve Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman’ı kabul etti.
Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Başbakan Ersin Tatar, KKTC devletinin devamlılığı için ellerinden geleni yaptıklarını, her türlü mücadelenin içine pandemiyi de kattıklarını söyledi.
Sağlığın çok önemli olduğunu ancak devletin yapısını korumak için ekonominin de güçlü olması gerektiğini dile getiren Tatar, halkın huzurunu sağlayıp beklentilerini yerine getirerek mutlu etmenin de görevleri olduğunu bunun için de güvenliğin çok önemli bulunduğunu vurguladı. 
Tatar, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere bakıldığında, emperyalist güçlerin buralarda pozisyon alma gayretlerini gördüklerini, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin de hukuksuz anlaşmalar yapmasıyla kendilerinin de bu coğrafyada TC’yle birlikte hareket etmesinin ne kadar isabetli ve anlamlı olduğunun görüldüğünü belirtti.
Tatar, TC ile ilişkilerin devam etmesi yönünde halkın da desteği olduğunu kaydederek, 1 Ağustos’un Kıbrıs Türk halkı için önemli bir tarih olduğunu söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Güvenlik açısından GKK ve polisin ne kadar önemli olduğuna işaret eden Tatar, yapılan katkılar için teşekkür ederek güvenliğin gelecek için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu