Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Roya Alagheband, Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri (Adobe Design Achievement Awards - ADAA) kapsamında jüri üyesi seçildi.

Bireysel projeler ve grup projeleri görücüye çıkıyor
 Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri, dünya çapındaki başarısı ve dijital medya alanındaki atılımlar sayesinde öğrencilere, endüstri alanında profesyonelleşme, akademik olarak ilerleme ve iş fırsatı sunuyor. Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri aynı zamanda öğrencilerin, prestijli markalara da kendi ürettikleri tasarımları sunma olanağı sağlayarak gelecekteki kariyerlerine önemli katkı koymakta.
 Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Roya Alagheband, Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri’ne dünyanın farklı yerlerindeki üniversitelerde grafik tasarım, fotoğrafçılık, karikatür-resim, animasyon, dijital film yapımcılığı, internet yazılımcılığı ve görsel iletişim tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin katıldığını ifade etti. Alagheband, Adobe’un endüstriyel alanda profesyonel yazılımlarıyla hazırladıkları bireysel veya grup projelerinin görücüye çıktığını ve öğrencilerin 14 kategoride gerçekleştirdikleri projeleri jürilerin Güzel Sanatlar, Reklam Tasarımı ve Sosyal Etki kriterleri bazında değerlendirerek en iyi projelerin seçileceğini belirtti.

Küresel bir statüye sahip
 Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Roya Alagheband Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri’nin geçmişte Los Angeles, New York, Chicago, Toronto ve San Francisco gibi önemli şehirlerde düzenlendiğini ve öğrencilerin yaptıkları başarılı projelerin ödüllendirildiğinin altını çizdi. Alagheband, Adobe’un Tasarım ve Başarı Ödülleri’nin 2009 yılında Pekin ve 2011 yılında Taipei’de düzenlenen ödül törenlerinde küresel bir statüye ulaştığını, 2016 yılında düzenlenen Ödüllerin 50 farklı ülkeden 5 bin katılımcının katılımıyla yarışma tarihindeki en başarılı yıl olduğunu belirtti. 
 Roya Alagheband, Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın 2016 yılında San Diego’da düzenlendiğini ve kazananların ödüllerinin yanı sıra Las Vegas’taki Adobe Max seminerine katılma hakkı kazandığını da sözlerine ekledi.
 Jüri üyesi olarak seçildiği Adobe Tasarım ve Başarı Ödülleri’nin 2017 yarışma formatının geniş tutulduğunu ve ödüllerin de zenginleştirildiğini vurgulayan Roya Alagheband, yarışmaya katılım hakkı elde edenlerin rehberlik, staj, kariyer kampları ve ayrıntılı geribildirim gibi fırsatlardan yararlanmalarının yanında Las Vegas’taki Adobe Max seminerine de katılım hakkı kazanacaklarını aktardı.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu