Zengin diye kime denir, kapitalist kimdir.

KKTC’nin en zenginleri sıralamasında kesinlikle ilk 10 arasındayım desem…

En ciddiye alınır ve hatta kimilerine göre hayati öneme haiz bir konuyu bir işi bırakıp şiir okumaya başlayabilirim.

Şu sarının yanına bu morun mu yoksa o bordonun mu daha yakıştığını saatlerce düşünüp, deneyip vaktimi değerli kılabilirim bu zenginliktir ve bir kapitalist o saatler boyunca, şehre yeni gelmiş bir filim olsa da gözünü paradan kurtarıp da Sean Penn ile Mel Gibson’un oynadığı  Deli Ve Dahi filmini seyretmeyi aklına bile getirmez.

Zenginim evet. Her günümün en az yarım saatini tanıdığım tanımadığın Türk, Yunan, Alman İspanyol, kadın erkek, çocuk yaşlı insanlar belki görür de güne güzel başlarlar diye, dergilerden internetten fotoğraf aramakla geçiriyorum.

Kapitalistsin be refik.

Kapitalistsin, çünkü söylediğin her cümlenin altında önce kendinin ve sonra da sana benzeyenlerin Türk lirasından kurtulup Euro, Dolar Sterlin ile ödenirse daha rahat ve huzur içinde yaşayabileceği aptallığına inanmak yatmaktadır.

Nedir rahat yaşamak, huzur içinde yaşamak nedir.

Ayva sarı fasulyenin tadı var mı yüksek saydığın maaşlarda ve o kadar körsün ki, maaşın yükseldikçe senin başka insanların daha da düşük maaşlara talim ettiği esir olduğu aklına bile gelmez.

Uzak doğu emekçileri o kadar başkalarıdır ki senin için, tıpkı AB sanal vatandaşları gibi ‘öteki’leştirmenin de ötesinde bir yerleri vardır olmayan vicdanında.

Ben Euro sterlin dolar ödeneyim, her yıl ‘ akıllı telefon’umu bir üst modeli ile değiştireyim arzusunun senin arzun değil de ‘üst aklın’ sana arzu ettirdiği olduğuna bile körsün.

Üst aklın icadı değilse ‘uluslar arası hukuk’ içine girmek, Filistin uluslar arası hukukun neresinde ve sen neredesin.

Körsün, kapital kör etti gözlerini Polonya’lıların AB hukukunda sadece musluk tamircisi olduğunu göremeycek kadar kör ve dünya bir yana Chelsa takımı bir yana diyecek kadar bet ofis bel boyusun.

Mis gibi mahallene ve her türlü, en çok paradan bile kat be kat zenginlik demek olan sokak çocukluğunu ve onların oyuncaksız oyunlarındaki eşsiz yaratıcılığı ve dayanışmayı düşünemeyecek kadar da vicdan yoksunusun.

Niye oy istiyorsun meselâ hem de daha çok daha çok, yoksunsun hayat yoksunu kapital bozuğu ve ben zenginim, siz oy oy dilenirken ağaca bakacak, şiire duracak belki pirili oynayacak kadar

Baban amcan abin sana hürriyet bıraktı, utanmadan soruyorsun hürriyeti kaç Euro sterlin dolar ile satın alabilirim diye.

Bir kıvılcım parlıyordu.

kararttınız