Ersin Tünay dostumun parmaklarından tuşlara dokunması sonucu ortaya çıkan kendi sanat hikayesinin bugün son bölümü.
Dünden kaldığımız yerden devamla…
Bu konserlerden elde edilen geliri Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlarken , bizler için daha çok önem arz eden nokta engelli bireylerin sosyalleşmesi yanında , toplumumuzda konuyla ilgili farkındalık yaratmaktı.
KTOÖD ile ÇMD olarak Ankara ve Londra turneleriyle yine bir ilke imza attık.
“Seven Ne Yapmaz” adıyla, KKTC Engelliler Dayanışma Derneği yararına gerçekleştirdiğimiz konserin, hafızalarda iz bırakan en güzel yönü ise , Dernek Başkanı Ömer Suay ile konuk sanatçı görme engelli Udi Bestekar Ruşen Yılmaz’ın da bizlere eşlik etmeleri olmuştu.
Çorlu Müzik Derneği tarafından birincisi şahsıma verilen “ Türk Müziğine Hizmet Ödülü “ bu alandaki hizmetlerimin, böyle bir paye ile taçlandırılması beni çok mutlu etmiştir.
Derneğimiz TSM Korosu, sosyal sorumluluk projeleriyle harmanladığı kültür ve sanat faaliyetlerine dair çalışmalarını , Pazartesi akşamları saat:19:00-21:00 saatlerinde Çağdaş Müzik Derneği Sanat Merkezi’nde yapmaktadır.
Dernek binamızı tamamen kendi imkanlarımız ile desteklerini bizlerden esirgemeyen sevenlerimizin katkılarıyla inşa ettik. Dernek binamız Kıbrıs Vakıflar İdaresi arazisinde yer aldığı için Vakıflar İdaresi’ne aylık kira ödemekteyiz.
Son üç yıldır Kültür Dairesi Müdürlüğünün “Derneklere Maddi Katkı “ adı altında proje karşılığında dağıttığı katkılardan komisyon üyelerinin verdikleri kararlar doğrultusunda almamız nasip olmamıştır.
Gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizi üye aidatları , sponsor katkıları ile bilet satışlarından elde ettiğimiz gelirlerle yapmaktayız.
Önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz aktivitelerimizi; Mart ayında Almanya Turnesi, Nisan ayında ZAYDER çatısı altında oluşturulan “Emekçi Kadın Atölyesi “ yararına bir gönül hikayesi adlı konserlerimiz ile haziran ayındaki “2020 uluslararası mardin tsm korolar festivali “ diye belirtebilirim.
Otuzbeş yıldır kültür ve sanata hizmet etmekten hiç yorulmadım.
Bazı dönemlerde yaşadığım sıkıntılara göğüs gererek , sabır ve inançla hep çalışarak , her zaman yeni bir şeyler üretmek ve insanların yüzlerindeki mutluluğun sebebi olmak en büyük motivasyonum olmuştur.
Son zamanlarda toplum olarak birbirimize karşı olan sevgid, güvende, saygıda ve yardımlaşmada kayıplar yaşamaktayız.
Bu olumsuzlukların yarattığı tahribatı müziğin gücüyle gidermek için çaba sarfediyoruz.
Her zaman dediğim gibi “müzik sevginin , sevgi de yaşamın kaynağıdır “.
Bu güzel röportaj ve imkan için şahsınıza teşekkür ederim,
Yolu sevgiden geçen herkese saygılarımı iletiyorum.
Ben de sanat teşekkür ederim sevgili dostum.
Müziğin nağmelerinin eksik olmayacağı, sanat dolu, güzellik dolu, barış dolu bir dünya, sanatçılar sayesinde oluşacak sen bu yolda emeğini harcamaya devam et.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer
 

Editör: Mehmet Kasimoglu