Kıbrıslı sanatta bu gün siyaset sahnesinden tanıdığımız bir sanat insanı var.
İsmail Bozkurt...
Onu yukarda da belirttiğim gibi siyasi arenalardaki tavrından tanırsınız.
Peki kimdir İsmail Bozkurt ?
Yazar, siyaset ve devlet adamıdır.
1940, Boğaziçi Larnaka doğumlu olan  Bozkurt,  Mağusa Namık Kemal Lisesini bitirdikten sonra , Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İdari İlimler Bölümünden 1962 yılında  mezun oldu.
Kıbrıs’ta toplumsal karmaşa bitince siyasete atıldı (1967). Türk Cemaat Meclisi üyeliği ve başkanlığı yaptı.
İsmail Bozkurt, 1970’den başlayarak 4 dönem milletvekilliği, Türk Cemaat Meclisi Başkanlığı, iki Kurucu Meclis üyeliği, Turizm ve Kültür Bakanlığı gibi siyasi görevlerde bulundu.
1995 yılında politikayı bıraktı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezinin başkanlığını üstlendi.
Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi KKTC temsilcisi, KIBATEK başkanı ve Turnalar dergisinin yayın yönetmeni olarak çalıtı.
Kıbrıs Türk Halkı’nın Siyaset Kurumu Üzerine Deneme, gezi notları, romanları bulunan İsmail Bozkurt ayrıca 30’a yakın kitabı yayıma hazırladı.
Eserlerinden bazılarından da bahsedelim.
Yusufçuklar oldu mu? Zirköy’den Mermertepe’ye Kıbrıs’ta Direniş ve Mücahitlik Yılları (1 Nisan 1955 -1968 Baharı),  Beştulum’dan Zirköy’e Bir Kıbrıs Çocukluğu ve İlkgençliği 1940-1963,  Evliya Çelebi'nin İzinde Kuzey Kıbrıs Seyahatnamesi, Kıbrıs Türk Edebiyatı Tarihi (1571 - 2017) ( Oğuz Karakartal ile birlikte ).
Yayınladığı eserlerden bazılarıdır.
İsmail Bozkurtun yalın ve sade dili ile yazdığı bu güzel eserleri alıp okumanız Ülke edebiyatı ve yazın sanatını daha yakından tanımış olacaksınız.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu