Feridun Işıman eserleri ile  hem kendi adını, hem de ülkemizin adını uluslararası platformlara başarı ile taşıyan sanatçımız.
1949 yılında Küçük Kaymaklı'da doğan Işıman, 1972 'de Ankara Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Turhan Erol Atölyesinden mezun oldu.
 Mezuniyeti sonrası 1972-73 yılları arasında Küçük Kaymaklı'da kendi resim stüdyosunda eşinin, dostunun, ahbap ve arkadaşlarının portrelerini yaptı.
Ardından  1974-75 yıllarında gittiği Finlandiya' nın  Tampere kentinde sanatçı-eğitmen olarak, tiyatro dekorları yaptı ve bu konuda da  kendini daha da geliştirdi
1975 – 1995 Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ve Güzelyurt Türk Maarif Kolejinde Resim ve Sanat Tarihi öğretmeni olarak çalıştı.
Bu arada aldığı davetlere de riayet ederek Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda, Almanya, İngiltere, Makedonya, Türkiye, Avusturya' ya gitti ve buralarda resim sergileri yanında atölye çalışmalarına katıldı. Bu katılımlar sonucunda  da onun sanat alanındaki adımlarını geliştirmesine yardımcı oldu.
 Değişik tarihlerde BRT ' de Çizgiler ve Renkler programının yapım ve sunumunu yapan Feridun Işıman sesinin güzelliği ile de bilinen bir sanatçımız. 1987 yılında  Antalya' da yapılan Akdeniz Uluslararası Müzik Festivali ve 1993 yılında İstanbul' da düzenlenen Show Müzik festivalinde ülkemizi temsil etti.
Kişisel sergilerinin yanı sıra karma sergilere de katılan ressam Feridun Işıman, en son sergisini T&T Hava alanı İşletmeciliğinin düzenlediği ve Ercan Hava limanında Aralık ayı sonuna kadar açık kalan sergisi ile hem yolcu olarak orada bulunanlara hem de ülkemizin sanatseverlerine ulaştı
 7 ödülün de sahibi olarak resim  üretmeye devam eden Işımanın bu sergisindeki eserleri Yolcular teması ile 1- Güreşçiler, 2- İki Figür, 3- Kadın, 4- Yeşil - Green, 5- Oturan Kadın - Seated Woman, 6- Yolcular- Passengers, 7- Geçmişin  İzleri -The  Traces Of The Past, 8-İkona 1- İcons, 9- İkona 2- İcons 2, 10- İkona 3- İcons 3.  isimlendirmiştir.
40 yıldan fazla bir süreden beri resim yapan Feridun Işımanın en büyük hayali ise Lefke de Resim müzesi açmak.
Güzel bir arzu bu ama ülkemiz insanının ve politikacıları ile iş insanlarının sanata  ve sanatçısına verdiği değer de ortada.
Bu arzusunun olmasını ve diğer sanatçılara da bir ivme kazandırmasını dilerim.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu