2016-2017 sezonunda Türkiye Kadınlar Kupası, EuroCup Avrupa Kupası ve Türkiye Süper Lig Şampiyonluklarıyla sezonu üç kupa ile kapatan Yakın Doğu Üniversitesi, Süper Kupa finalini de kazanması durumunda 4. kupasını müzesine götürecek.

Işık Eyigüngör: “Takımımıza Yakışır Şekilde Sahaya Çıkacağız…”
 Dynamo Kursk ile çıkacakları mücadeleyi değerlendiren YDÜ Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, oyuncularına güvendiklerini ve sahaya kendilerine yakışan şekilde çıkacaklarını söyledi. YDÜ Kadın Basketbol Takımını, Türk Kadın Basketbolunun yükselen yıldızı olarak niteleyen Başkan Eyigüngör, “Takımımız EuroCup şampiyonu olduğundan dolayı bu yıl FIBA tarafından düzenlenmesine karar verilen Süper Kupa oynama hakkı kazandı. Euroleague Şampiyonu Rus ekip Dynamo Kursk ile karşılaşacağız. WNBA sezonunun uzamasından dolayı oyuncularımızın tamamı kadroda olmayabilir ancak takımımıza yakışır bir şekilde sahada mücadele edeceğiz. Tek final maçı olacak. Her iki takım içinde sakatlık olmadan maçın bitmesini temenni ediyorum. Güzel bir maç geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Takım Uyumunu Bozmayan Transferler Yapacağız…”
 Süper Kupa finalinde yeni transferlerinin de mücadele edeceğini dile getiren Eyigüngör, “Şu ana kadar üç önemli transfere imza attık. Takımımızı daha yukarıya çıkaracak, bize yakışan ve takım ruhunu bozmayan oyuncuları da ihtiyacımız dahilinde kadroya katacağız” dedi. Dört-dört buçuk pozisyonunda yeni bir oyuncu daha transfer edeceklerini açıklayan Eyigüngör şöyle konuştu: “Önümüzde zorlu bir kulvar var. Hem Euroleague hem de Türkiye ligi. Takımımız haftada iki maç oynayacak. Angelica Robinson, Essence Carson, Anna Vajda, Yelena Leuchanka ile yollarımızı ayırdık. Mevcut kadrodan Bahar Çağlar, Olcay Çakır, Quanitra Hollingsvorth, Courtney Vandersloot, Kayla McBride ve Elin Eldebrink ile sözleşmemiz devam ediyor. Kim Mestdagh, Ann Wauter ve Cansu Köksal’ı kadroya dahil ettik. Oyuncularımıza güveniyoruz. Takım uyumunu bozmayan ve bizi yukarıya taşıyacak yeni transferler için çalışıyoruz. Takımımızın Yönetim Kurulu da güçlü bir kadro oluşturmak için var gücüyle çalışıyor.”

Hedef Yeni Kupalar…
 Transfer çalışmalarının tamamlanması ile yeni sezona en iyi şekilde hazır olacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’ye yeni kupalar getirmek için uğraşacaklarını söyledi.

Kalaycıoğlu: “ Hedefimiz Üç Kupadan Sonra Dördüncüyü de Kazanmak…”
 Süper kupa ile ilgili görüşlerini paylaşan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu da, oyuncularını en iyi şekilde maça hazırlayacaklarını ve kupayı kazanmak için çalışacaklarını belirtti. “Hedefimiz üç kupadan sonra dördüncüyü de kazanmaktır” diyen Baş antrenör Kalaycıoğlu, “Ligden önce Ekimin ilk haftası Dynamo Kursk ile oynayacağımız müsabakada tam kadro olamayabilir. Ancak oyuncularımızı en iyi şekilde maça hazırlayacağız. Burada mühim olan WNBA’den gelen oyuncularımızı adaptasyon süreci. Bunu da en hızlı şekilde geçirmek için çalışacağız. Başarılı ve mutla sonla biten bir sezon geçirdik. Dördüncü kupayıda kazanmak için en iyi mücadelemizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu