Meclisinde elli ( 50 ) Başbakan olan başka bir devlet var mı.

Daha bitmedi.

Yetmiş beş ( 75 ) sendikası varsa, bütün sendika başkanları da başbakan ve hatta bazı sendikalarda başkandan başka Başbakanlar da var.

Kaç tane STÖ ( bu onların tanımı, yoksa KKTC’nde bir (1) tane bile SİVİL TOPLUM İNSİYATİFİ YOK. Kaç tane STÖ varsa, başkanlarının sayısı kadar Başbakan da onlarda var.

Ettimi size 376 Başbakanlı bir devlet.

Kâzım’ın kahvesindeki, cümbezin altındaki başbakanları saymayalım çünkü o türden başbakanlar her devlette var.

Ama anonim medyadaki başbakanları saymazsak olmaz.

İşinde gücünde kaç insan başbakan olmaya heves eder.

İki binli yıllarda kaç insan Tarzan olmaya heves ederse o kadar insan da başbakan olmaya heves eder ve öyle davranmaya başlar.

Tarzan Amerikan menşeli bir  tip. Karakter değil tip. Tip olduğu için de derinliksiz, nerdeyse tipi tip in iri cüsseli karbon kopyası.

Amerikan icadı olan Tarzan’ın, elbette Türk Yunan Kürt, Fransız  İtalyan Alman, Arap, Rus, Çin ve made in Japan taklitleri de olacaktı,  oldu da.

Manisa Tarzan’ı vardı misal, bir de Tarzan İstanbul’da filimi vardı.

Geçmiş geçmişte kaldı desek de her yanı meyhane olan her kent,   kasaba ve köy azmanı yerleşim yerlerindeki her meyhanede bir tarzan vardır.

İlk dublede Jane’ni kurtarsa da dubleler artıkça Kıbrıs’ı, Türkiye’yi, Çin’i Maçini kurtarmadan duramazlar.

Dördüncü duble ile harp ilan ederler faşizan güçlere ve vuski, rakı konyak ahbapları ile anasından emdiği sütü burnundan getirip teslim alırlar ki ‘ Faşizm, ben ettim sen etme abi’ demek mecburiyetinde kalır bu her barda her akşam votka rakı ve şarap olmuşum ben comandeante tavrı karşısında.

2021 yılında tarzan dediğin de meyhaneye yakışır ki her meyhanede vardır.

Pilav üstü kuru misali başbakan üstü tarzandırlar ve onlar cenge çıkarken  şarkı yükselir cd çalardan, bir eliniz çenenizde /  viski ve havuç diye ve devam eden yerli halkı beğenmezsiniz.

657 tane başbakan var 50 si mecliste mi demiştik.

Ah bir tanesi de iş yapsa bari