Kıbrıs türkleri arasında 1980 sonrasında hız kazanan bir post modern çalışma yöntemi var.
Burnun mu kaşınıyor.
1980 öncesinde burnu kaşınan her bir kişi burnunu kaşırdı ve fakat önce 12 Eylül arkasından Özal karşı devrimlerine bir de SSCB’nin ve sonrasında da doğu bloku olarak da bilinen Warşova paktının yıkılması ile birlikte, burnu fena halde kaşınan Kıbrıs türk entelleri eskisi gibi burnunu kaşımadı ve burnum kaşınıyor ne yapmalıyım diye akıl ! fikir ! yürütmeye, teori parçalamaya ve teori parçalamaktan da beter bir şekilde burun kaşıyıcı arayışına girdi.Eskiden, ancak ve yalnız sosyalizmle kurtulabiliriz diyenler, kendi çaplarında bir sosyalist kavganın olabildiğince erleri veya generalleri hatta Dimitrov’ları, Mao ZeDung’ları, Che’leri olmayı seçerken NATO – WARŞOVA it dalaşında SSCB ye yaslanırlardı bu tamamen platonik bir yaslanmaydı.
1980 oldu.
Ve plantonik yaslanmalara yer kalmadı entelizmde.
KKTC entelizmi sol ve sağ diye ikiye ayrılır biliyoruz.
Sol enteller, önceleri kaşınan burunlarını ancak ve yalnız KC nin kaşıyabileceğine canı gönülden inanırken devreye KC nin AB üyeliği girince burunlarını kaşıyacak ikinci bir kaşımacı bulmuş oldular.
Özellikle 2000 li yıllarla birlikte, hazır burun kaşıyıcılara olan tutkulu bağlılık bir nevi keşliğe bile evrildi diyebiliriz.
Okullarımız mi kötü AB okullarımızı iyi edecektir. Patates üretiminde gerileme mi var AB Elye tarlalarına, Pergama toprağına patates ekecektir.
Kooperatiçilik dibe mi vurdu.
AB uzmanlarını yollar onlar da çeker çıkarır dipten.
Dikiş nakış hak getire mi, belediyelerin açık pazarlarında muluhiyayı bize Viet-nam lılar mı satıyor. Ne gam AB bir el atar muluhiya şahlanır.
İş bu kadarla bitmiyor.
Susuz mu kaldık yetiş anavatan, sonracığıma okullarımız dökülüyor mu tek suçlusu anavatandır ve o  kurtarsın güncellesin eğitimi.
Kapımızın önü kirlendi mi
AB süpürgeci yollasın , o yollamazsa TC yollasın, o da yollamadı KC kapısını çalalım.
Hayatımızı çaldırmadık sanıyorsak yanılıyoruz
Tüketirken tükeniyor ve çaldırıyoruz benliğimizi.
Şimdi sorun kendinize burnunuzu kim kaşısın.
Afedersiniz ama, elleriniz ne işe yarıyor
Alooooooo.