Bir ikinin kaç katıdır…

Saçmalık, saçmaladım evet ve lâkin medyamızın asgari ücretin 3 katı yardım yapılacak diye yazdığı günlerden geçtik üçte bir yerine.

Yine de ayağın altına muz kabuğu atılmışsa kimse görmez mi sanıyorsunuz ada etrafındaki cehennemi ortamı.

1992 yılında,  Banayiası acil şifalar versin Hristofyas, bir roportaj vermişti Yeni Düzen gazetesine ve ‘ son göçmen evine dönmeden hiçbir Elen lider anlaşma imzalamaz, imzalayamaz’ demişti.

Örgütün başkanı olmak böyle bişey davası olan halklar için. Üylerini, sempatizanlarını militan havasında tutmak için söylemişti, anlıyor biliyorum.

Biliyorum da bilmediğim AKEL in de içinde şerefle, inançla bulunduğu ulusal konseylerinin Kıbrıs sorununun çözümü hakkında aldığı, oy birliği ile aldığı kararın ne olduğu.

Akıncı, muhatabından ciddiyet bekliyor ve fakat bana öyle geliyor ki KC nin, ‘Ulusal Konsey’inde de aldığı karar gereğince, sadece Anastasiedes değil hiçbir Elen lider, Akıncı veya bir başkası karşısında ciddi olmayacak olamayacaktır.

Niye mi. Elenlerin izlediği siyaset şunu göstermektedir ki;  KC Ulusal konseyi 1980 li yıllardan başlayarak, 77 / 79 doruk anlaşmalarının kendileri için fahiş bir hata olduğu yorumunu yapmışlar ve o kararlardan bir biçimde kurtulmanın yollarını aramaktadırlar.

Anti Kudret’çiler, anti Tufan’cılar, anti Tatar’cılar diye gündelik lafazanlıklarla ömür törpülerken biz, onlar yıllar içinde sismik araştırmalar yaptılar ve bunları yaparken de dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Talât’ a ‘ merak etme girye Talât, çözüm olmadan sondaja başlamaycağız ‘ diye şifahi garanti de verdiler.

Sonra ne mi oldu, hatırlayın Yoldaş Hristofyas ‘ sen beni deli mi sanıyorsun yoldaş Talât, tabi ki refrandumda AKEL evet diyecek’ garantisini verdikten sonra ne olduysaydı yine o oldu.

Fransa’ya üs vermek, ve askeri işbirliği anlaşması imzalamak, bunları da sondaj araştırmalarına paralel  olarak  yapmak, sürdürmek neyin nesi sanıyorsunuz.

İkisi de AB üyesi olan Fransa ve KC  işbirliği anlaşmasına AB nin hayır, yanlıştır deme ihtimali yok ve fakat ayni AB  Türkiye’nin her hareketine karşı dikilmekte sustalı maymun.

Akdenize en uzun kıyısı bulunan Türkiye’nin,  kendini denizlere çıkamaz bir konuma düşürecek KC münhasır alanlarını kabul etmesini beklemek saçmalamaktan başka bişey değildir.

Hal böyleyken.

O, bunu dediydi, bu da şunu dediydi gibi şeyleri siyaset yapmak mı sanıyorsunuz.

Evet Vadili binasını işgal ettiniz…

Afferimmmm sen bir fatihsin ve kuyrukçuların da her biri rambo.

Çok yaşasın derinnnnn politikanız. Bir gün uyanırmısınız,  derin derin u.........

Noktalı virgül.