Dili dönmeyenler, r yi söyleyemeyenler, gözlük tak neferi derlerdi Çetinkaya Yenicami maçlarında.

Neferiye renga aldı sonra yerini, referi göz doktoruna git de sırasını savınca, ibne hakem dolandı takımı futboldan çok sevenlerin diline.

Ne olduğunu, nasıl olabileceğini düşünmeden bilmeden solcu olduğuna hükmedenler, bir gün ipne hakem der gibi faşist hakem diye kükreyince tribünden, o gün bu gündür, takımının yediği gole ofsayt bayrağını kaldırmayan yan hakemlere ve attığı golü de ofsayt gerekçesi ile vermeyen hakemlere basar kalayı ‘ faşist hakem’ diye.

Faşist küfründen var hakemleri de payını alıyor şimdilerde.

Anlaşmayı, barışı istemeyen var mı bu adada.

Var elbet.

En sonuncusu Crans Montana da olmak üzere Kıbrıs Elenlerinin büyük bir çoğunluğu OXİ diyor anlaşmaya ve giderek barışa.

Birkaç gün önce ölen Perez de Cuellar belgesinde de bu böyleydi, Annan planında da böyle oldu.

İster eğri ya da eğreti oturup eğri- eğrelti konuşun, ister doğru oturup doğru konuşun. Kıbrıs müzakere sürecinde tarafların önüne getirilen bütün çözüm planlarında Kıbrıs Türkleri EVET demiştir ve Kıbrıs Elenleri de OXİ demiştir.

Beyzade ya da hanımefendi gönlünüz bu hakikati  kabul etmese de  gerçekler tarihe mal olmuş duruyor ortalık yerde.

Kendini tek anlaşmacı ve kendinden başka bütün parti başkanlarını anlaşma-federasyon karşıtı ve hatta Türkiye’nin maşası diye nitelemekte tereddüt göstermeyen Akıncı’nın  ve fanatiklerinin sığındığı 14 Şubat Mutabakatında ikinci Mr No diye damgaladığınız ( ki bu damgayı, Papadopullos dahil hiçbir Elen lider için yapmıyorsunuz ) Derviş Eroğlu’nun imzaladığını biliyorsunuzdur.

Taçoy 14 Şubat mutabakatı imzalanırken de UBP liydi ve zaten Eroğlu UBP Genel Başkanlığından KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilmişti.

Annan Planında % 65 oranında çıkan evet oylarına  neresinden bakarsanız bakın en az % 35 i sağ partilerin oyudur, KKTC seçimlerinde sol oyların en çok % 30-35  dolaylarında olduğu sanırım kabul edilmesi gereken bir başka hakikattir.

Evet anlaşma ve barış güzel ve gereklidir. Bunu ısrarla savunurken sizin partiden değil diye Taçoy’a faşist, Elam’cı demek acınacak bir durumdur.

Kıbrıs Elenleri ile anlaşmak için kendiniz gibi düşünmeyen Kıbrıs ve Türkiye Türklerine faşist damgası vurmak sağlıklı bir yöntem değildir.

Anasatasıedes ile anlaşabiliriz ama Taçoy ile UBP ile asla diyorsanız. Elbette demekte serbestiniz, varsın o da sizin şanınız olsun.