Sokak köpeklerimizin çoğu eskiden süs köpeği dediğimiz cinsler.
Bunun bize bişey anlatıyor olması lâzım.
Gerekenin olması için gerekliliğin içten gelmesi şart.
İçten gelmeyen ve fakat UYGAR İNSAN olmak modasının bir uzantısı sandığımız içindir ki hayatımızın belli bir bölümünde bir süs köpeciğimizin olmasını istermişşş gibi yaparız. Miş gibi çünkü meselemiz hayatımızı bir köpekle, kediyle de paylaşmak değil, çevremize hava atmak, hayvan sever evroplalı görünmek boşuna gayretidir.
Dernekler  filan da kurarız, köpeğine ‘ arap ‘ adını koyanı da ırkçı vs ilan ederiz, hayvan barınakları da kurarız.
Sonrası mı
Hayvan barınaklarının çoğu Hitler’in toplmama kamplarından beter ve adını ‘arap’ değil de misal: minik, şirin, betty koyduklarımız hevesimiz geçer geçmez tarafımızdan ama kimsecikler görmesin kaydı şartı ile gizlice sokağa terk edilir.
Bu bizim nereye doğru devrildiğimizin bir göstergesidir ve biz bunu görmezden gelmeyi,  moderin birey olmamızın bir başka  boyutu olarak değerlendirir ve cins köpeğimiz var diye hava attığımız, bize benzeyen çevremize, vah vah, oh my god bizin lucky cik, betty cik kayboldu diye satarız.
Keyf bizim ömür de bizim, keyfimizi de ömrümüzü de modanın peşinde tüketir gideriz.
Gelelim tıpkı yukarda yazdıklarım gibi Akıncı’nın deyimi ve tanımlaması ile Kıbrıslıtürk toplumunun aziz ve necip bireylerinin, kabahat samur kürk olsa asla giymeyecek olan,  moderin, post moderin ve uygar kalabalığın eğitim sorunsalı ile olan ilişkilerine.
Spor eğitimin önemli bir parçasıdır dediğinde mangalda kül bırakmıyan entel bireylerimiz, aziz medyamız, muhterem övretmenlerimiz, yüce sendikalarımızın, umurunda bile olmayan ve hatta görmezden gelmeyi tercih ettikleri rezalete.
Rezalet şu.
Okullar arası spor müsabakalarının birinde, maçın bitimine 3 dakika kala, müsabakada taraflardan bir olan okul, hakem kararını-kararlarını protesto etmek için müsabakadan ÇEKİLDİ
Bunu, sahadan çekilmeyi giderek absürd bir şekilde profesyonelleşme başlayan futbol, basketbol voleybol takımları yapsa da kötü ve fakat beter kötü ve ahlâk dışı olan bunu bir okulun yapması.
Yanılmıyorsam bu okul TED koleji.
Ve ne yazık bu skandal karar ne o okulun öğrencileri ne okul aile birliği, ne okulun spor öğretmeni dışında kalan öğretmenleri ne okul müdürü ne ilgili eğitim dairesi ne bakanlık ve ne de ÖĞRETMEN SENDİKALARI tarafından yanlışlanmadı, bu rezaletin hesabı sorulmadı Ve necip medya da üzerinde durmadı. 
Eğitim-okul, spor ve sahadan çekilme  Ve asıl önemlisi de bu rezaletin görmezden gelinmesi.
Devriliyoruz.