Aynı siyasal görüşleri taşıyan insanlar bir araya gelip parti oluştururlar. Nüanslarda farklılıkları da olabilir parti üyelerinin ama bu sadece nüanslarla sınırlıdır.

Yanisi şu,  sosyalist bir partiye üye olup da kapitalizme övgüler yağdıramazsınız, tersi de geçerli ( bizde oluyor ama zaten deve ).

6 temsilcisi vardı Kıbrıs Cumhuriyetinin Avrupa parlamentosunda cumartesi gün, pazartesi yine var 6 temsilcisi.

AKEL’in iki üyesi vardı, yine iki üyesi var. Bunların birinin adı Niyazi.

Kuşkusuzdur ki Niyazi Kızılyürek, kendine yakın bulduğu, görüşleri ile üç aşağı beş yukarı örtüşen bir partiden aday oldu ve kazandı.

Yine kuşkusuzdur ki seçildiği AP  de görüşlerini dillendirme fırsatı bulabilirse AKEL in görüşlerinden çok da farklı şeyler söylemeyecektir.

Seçim dönemi boyunca AKEL adayları ve üyeleri ile sempatizanları bol bol Kıbrıs sorunu hakkında konuştular ve hepsi de yıllardır süren AKEL söylemini yineleyip durdular.

En çok dillendirdikleri şey ‘ ortak mücadele, ortak vatan’ sloganıydı. Bu slogan da diğer bütün sloganlar gibi içi boş bir cazibeydi.

Bir defacık bile bu slogana ORTAK DEVLET kavramını, anlayışını eklemediler.

Niyesi,  AKEL in kurulduğu günden beri sürdürdüğü tek halk ve onun self determinasyonu stratejisiydi, buna bir de son zamanlarda ELAM ın da üyesi olduğu ve Kıbrıs stratejilerini belirleyen KC ULUSAL KONSEYİNİN OY BİRLİĞİ ile aldığı kararları eklersek mesele daha iyi anlaşılacaktır.

Hiç saklamadı Niyazi de diğer AKEL  adayları gibi kimi temsil edeceğini. Öncelikle AKEL i temsil edecektir ve hemen akabinde de kontenjanından seçildiği Kıbrıs Cumhuriyetini.

Dolayısı ile kimse bizi ( Kıbrıs Türklerini ) temsil edeceği gibi boş ve yanlış hayallere kapılmasın.

AB, Kıbrıs Türklerinin temsil edilmesini isteseydi, KKTC yi adanın şartlarından dolayı ayrı seçim bölgesi ilan eder ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ayırdığı 6 kontenjanın ikisinin Kıbrıs Türkleri tarafından seçilmesi gereğini ortaya koyardı.

AB böyle bir kaygı gütmediğine göre, bu kaygıyı AKEL den, vekillerinden beklemek abestir.

Dahası da var, Avrupa Parlamentosunda gruplar var ve devletlerine ayrılan kontenjanlarla seçilen vekiller, bağlı bulundukları partilerinin yer aldığı gurupların temayülleri, fikirleri doğrultusunda görüş bildirirler.

Avrupa parlamentosu sol gurubunda yer alıp da herhangi bir konuda Sol gurubun görüşleri ile uyuşmayan fikir ileri sürülmesi olası mıdır.

Sol gurubun ve AKEL in görüşleri, yeni bir ses ile seslendirilecektir.

AB nin Kıbrıs sorunu ve enerji politkasını biliyor muyuz.

Evet biliyoruz diyorsanız…..