Tarım ıslah edilmelidir, desem.

Islah edilmesi gerekmeyen ne var ki diye karşılarım kendi dediğimi.

Siyasetten başlamak üzere ve hayatın hiçbir alanını atlamadan büyük, çok büyük bir ıslahata, düzenlemeye ve düzeltmeye ihtiyacımız var acil olarak.

Seçim hiçbir şeyi değiştirmeyecek ve düzeltemeyecektir,  siyaset rönesanstan reformdan geçirilmedikçe.

Siyasi partilerin ve partililerin bir birlerine düşman olmadığı bir siyasi zemine ve ahlâka ihtiyacımız acil.

Tatar’dan tutun da bütün parti başkanlarını kapsayacak şekilde genişletin, her biri şu ya da bu şekilde bir barış / anlaşma arıyor Elen komşularımızla.

Kırk yıldır siyasetin halk olmanın, kendi iddialarına göre solcu olmanın asgari müştereklerinde bir birleri ile anlaşamayan TDP ile CTP nasıl olacak da AKEL, DİKO, DİSİ ELAM ile anlaşma yolunu bulacaklar.

Seçim tarihinde bile bir birleriyle uzlaşamayan ve halka çok şey kaybettirirken kendi özlük haklarından!!! hiçbir şey kaybetmeyen siyasi partilerimiz nasıl olacak da komşularımızla uzlaşma yolu bulacaklar.

Kendi hamamında şarkı söylerken,  bütün sorunları en geç üç ay içerisinde çözebileceklerine dair inançlarını marşa, slogana dönüştürenlerin,  kendi hamamlarından çıkıp da ‘ görüşmeci hamamı’ olarak da nitelenebilecek makamlara buyur edilip  oturtulduklarında ağızlarında sakız olan barış ve  anlaşma marş ve sloganlarının hiçbir işe yaramadığını görmüş olmaları gerekiyordu ve nitekim de gördüler.

Birinin ‘ rumlar nefes almamızı bile sindiremiyor’ dediği ve diğerinin de ‘ AB çatısı altında iki devlet / bizim neslin son denemesi de başarısız oldu’ dediği kendilerinden başka herkesin aklındadır.

Aslında onların da aklındadır ve fakat siyasi ortamımızın gerilim üzerine inşa edilmiş olması, iç siyasette bir birlerini düşman olarak görüyor olmaları nedeni ile, bütün halkın sağlık sorunu olan CORONA ile mücadelede bile uzlaşamamalarına, bir araya gelip de enine boyuna tartıştıktan sonra nasıl mücadele edileceği konusunda anlaşmalarına değil, tam tersine  yol açmıştır.

Yol açmıştır demiş olsam da bu anlaşmazlık bu uzlaşmama yollarını bizatihi partilerimizin kendileri bile isteye açmıştır. Bir birlerini düşman görmekten başka bir siyasi zihniyetleri yoktur ne yazık ki siyasi partilerimizin.

Önceliğimizdir siyasi zihniyetleri ayakları yere basan bir zemine oturtmak.

Tarımın ve diğerlerinin ıslahı ancak bu yapıldıktan sonra akla gelebilir