Paranın dini milliyeti yok derler ve çoğu da buna inanır ya.

Çok tanrılı dönemlerden çağlardan geçmiştir insanlık.

Sümer tanrıları  ile antik Yunan tanrıları aynı olmadığı gibi Mısır tanrıları da farklı farklıdır,

Etrüsklerin tanrıları başkadır Akadların daha başka.

Giderek tek tanrıya evrilse de tanrı mehvumu,  tek tanrılık da Museviler’de başkadır, Hristiyanlar’da başka İslam’ın Allahı bambaşka.

İnançlı dindarlar bütün dinlerin tanrısı / Allah’ı aynıdır dese de,  Tevrat, İncil ve Kuran öyle demiyor ve zaten aynı tanrıya tapılıyor olsaydı din savaşları olmazdı.

Günümüz insanlarında da özellikle 1980’lerden sonra giderek artan bir hız ve hazla paranın tanrı yerine ikame edildiğini ne yazık ki görüyoruz.

Dini imanı ve milliyeti para olan insan sayısı artmakta ve parası olana her kapı ne yazık ki ardına kadar açılmaktadır.

Hiç de garip değildir dini inancında samimi hakiki olan dindarların değil ama fakat mensubu olduklarını ilân ettikleri dini,  kendileri ve şürekâları için egemenlik aracı niyetine kullananların çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere geçer gibi çok çeşitli banknot ya da madeni paralardan tek banknotlu hatta banknotun gözle görülmediği, elle tutulmadığı çek defterlerine,  kredi kartlarına ve hatta sanal paraya devrilmeleri.

Frank mı, mark mı, peseta mı drahmi mi meselesi ile uğraşmaktansa Alman hükümetleri,  Alman burjuvaları canlarını yemekten,  bir yandan üretim rekabeti yaptıkları Fransızlar ve İtalyanlar ile Mark- Frank-Liret rekabeti yaşayarak çifte yorgunluk yerine,  bütün diğer devletlerin paralarını yok ederek ( ey okuyucu paranın da bir egemenlik aracı olduğunu hatırla ) kendi üstün egemenliğini Euro ile kabul ettirmek ve eğer gerek görürse de bir finans hareketi ile bütün Avrupa devletçiklerine hem de gönüllü olarak kabul ettirmenin, peşinen kabul ettirmenin sefasını sürmüyor mu Germenler.

Ursula Von Der Leyen hanımı,  AB üyesi olmayan ve olsa da esame listesinde yedek yazılan devletler karşısında horozlandıran güç başka nedir ki.

Bütün insanlığa dayattılar ve kabul ettirdiler Euro ile doların tek tanrılı dinlerin  tanrısı gibi tek para sisteminin tek parası olduğuna ve de paraya tapınanların da tapacakları tek para olduğuna.

Ursula Von Der hanım’ın ya da bizatihi AB’nin insan hakları diye bir derdi olsaydı eğer, ne Ortadoğu kan revan içinde kalırdı ne de Girne’de doğan bir çocuğun spor yapma hakkı elinden alınırdı.

Merkel hanım konuştuğunda Euro konuşur ve dün mark milyarderi olanlar Eurolarını geometrik olarak artırırlar.

Drahmi ne oldu derseniz OUZO nun başına ne geldiyse Çipras’ın başına da o geldi

Paranın dini milliyeti yok derler ve çoğu da buna inanır ya.

Paranın milliyeti var dini de var.

Dini imanı olmayan para sahiplerinin büyük çoğunluğudur