Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri inşaatlarda denetim yaptı. Daireye bağlı üç ekip Gönyeli, Hamitköy ve Lefkoşa içinde Bakanlığın yürürülüğe koyduğu 14 Temmuz’a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uyulup uyulmadığını denetledi. Daireye bağlı ekipler ilçelerde de denetim yaptı. Ekipler ALO 102 İhbar Hattı’na gelen ihbarların yanı sıra denetledikleri bölgelerde bulunan inşaatları da incelediler.
 Ortaköy ve Yenikent bölgelerinde saat 13.00 sıralarında yapılan denetimlere basın mensupları da katıldı. 18 inşaatta yapılan denetlemede 11 inşaatta çalışanın olmadığı, 2 inşaatta dam altında çalışıldığı, 3 inşaata ise işçilerin mola vererek dinlendiği gözlemlendi. Denetim sırasında 2 inşaatta ise işçilerin dışarıda çalıştığı tespit edildi.
Çalışma dairesine bağlı müfettişler, yasağa uymayan işveren firmalara uyarıda bulundu.
 Yasağa uymayan inşaatlardaki yetkililerin bazıları yasak ile ilgili bilgilerinin olmadığını söylerken, bazıları ise görüntü kayıtları olmasına rağmen dışarıda çalışma yaptıklarını inkar ettiler. Çalışma Dairesi’ne bağlı müfettişler yarın da tüm ilçelerde 12.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uyulup uyulmadığını denetlemeye devam edecek. Uyarı almasına rağmen yasağa uymayan firmalara asgari ücretin yarısı kadar ceza kesilecek. Bugün saat 17.00’ye kadar hizmet veren ALO 102 ihbar hattı ise yarın saat 16.00’ya kadar yasağa uymayanları ihbar etmek isteyen vatandaşlara hizmet verecek.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak:T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu