Gazetemiz sahibi Erten Kasımoğlu Kanal T'de ülke gündemini değerlendirdi
Önceki gün, Kanal T 'de KKTC gündemini değerlendirerek çeşitli sorunlar ve sosyo-ekonomik ve siyasal gelişmeler hakkında saptamalarda bulunan Kasımoğlu,  Pınar Gözek'in hazırlayıp sunduğu 'GÜNDEM ÖZEL ' adlı yaklaşık bir saatlik programda cumhurbaşkanlığı seçimleri yanısıra, hastane yangını, asgari ücret sorunu, Maraş tartışmaları, hükümetin seçim yasakları öncesi uyguladığı partizan istihtamlar gibi konular hakkında ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.


Pınar Gözek’in hazırlayıp sunduğu ve Kanal T ekranlarında yayınlanan  ‘Gündem Özel’  programına konuk olan Gazeteci Erten Kasımoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kasımoğlu,  Güney Kıbrıs’ın Korona virüsünü bahane ederek Kıbrıs Türk tarafına bilgi dahi vermeden sınır kapılarını kapamasının aslında Kıbrıslı Rumların çözüm anlayışlarının hala  netleşmediğini, Kıbrıslı Türkler ile ortak federal bir  yapı içerisinde yönetimi kabullenmediklerini ve kabullenmeyeceklerini ortaya koyduğunun belirtti. Kasımoğlu, bu kararın bilimsellikten uzak ekonomik ve sosyal yönden hiçbir geçerliliği olmayan bir karar olduğunu söyledi. Çözüm arayışlarına eksi bir değer katmıştır dedi.
Kasımoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak adayların liderlik iddiasına sahip olmadığı değerlendirmesinde bulundu ve bir nevi ‘memuriyet makamı’ için seçime gidileceğini söyledi.  Adayların hiçbirinin liderlik vasfı taşımadığını ifade etti. Kasımoğlu, mevcut Cumhurbaşkanı’nın toplumsal sorunlar ile ilgilenmediğine dikkat çekti. Geçmişte, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarının ele alan halkıyla iç içe olan bir lider olduğunu belirterek, aslında bugün Kıbrıs Türkü’nün bu niteliklere sahip bir lidere ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Kasımoğlu zamanında Denktaş’ı en çok eleştiren gazetecilerden bir tanesi olduğunu ancak Denktaş’ın halkının dertlerini dinleyen ve çözüm üreten  gerçek manada halkçı bir liderlik ortaya koyduğunu da söylemek gerektiğini belirtti..  
Kasımoğlu, ülkede siyasi rantın geçmişten bugüne kadar şekil değiştirerek tüm hükümetler tarafından uygulanmakta olduğu belirtti. 1976 yılından başlayarak tabiri caizse ganimet dağıtarak siyasi  iktidara ulaşma yönteminin benimsendiğine dikkat çekti. Kasımoğlu, 1980’li yıllarının ortalarından itibaren ise siyasi rant için kamuya insan alımına hız verilen süreçlerden geçildiğini söyledi.  Bugünlerde ise bu zihniyeti eleştirerek hükümete gelenlerin aynı rant düzenine ortak olduğuna üzülerek tanıklık ettiğini söyledi. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu