Kuir Kıbrıs Derneği, 8 Mart 1857’de daha iyi çalışma koşulları için mücadele verirken yakılarak öldürülen kadın işçileri andıklarını, heteroseksüel, biseksüel, lezbiyen, trans ve na-trans tüm kadınların ayrımcılık ve sömürüye karşı verdiği tüm dünyadaki mücadeleyi selamladıklarını kaydetti. 
Kuir Kıbrıs Derneği’nden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan mesajda, Kıbrıs’ın kuzeyinde de tüm dünyada olduğu gibi lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların erkek egemen, homofobik, monoseksist ve transfobik sistemin hedefinde olduğu belirtildi. 
Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığın hemcinslerini sevmeleri veya doğumda atanan cinsiyetleri ile oldukları cinsiyetin aynı olmadığı durumlarda daha da katlandığı belirtilen açıklamada, “Eğitim, istihdam, barınma ve daha birçok alanda eşit haklardan yararlanamayan LBT kadınlar olarak hakkımız olanı talep ediyoruz” denildi.
Açıklamada, “Eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar olarak var oluşumuzun yok sayılmasına, kimliğimizin ve uğradığımız hak ihlallerinin görünmez kılınmasına, pornografik ve cinsel obje olarak gösterilmeye, nefret söylemi ve suçlarının hedefine konmaya ve heteroseksüel kimlik dayatması ve heteroseksist aile içinde sıkıştırılmaya karşı mücadele veriyoruz. Daha adil, daha özgür, daha eşit, daha renkli bir dünya için lezbiyen, biseksüel, trans, feminist kadınlar olarak mücadelede biz de varız. Hizaya gelmiyor, heteroseksist ailele düzeninize sığmıyor, saklanmıyor, susmuyor, sindirilmiyor, bizden alınan haklarımızı talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Rusya-Ukrayna savaşına da değinilen açıklamada, savaşın kazananı olmadığı vurgulanarak, savaşların bitmesi temenni edildi.   

Editör: Mehmet Kasimoglu