Gazeteci-Yazar-Dramaturg ve Ressam Osman Güvenir’in, Kıbrıs’ın yaşanmışlıkları ve dünya ünlülerinin hayatını tiyatro eseri olarak kaleme alıp biçimlendirdiği “TİYATRO ESERLERİ-CİLT-I” adlı 14 kitabı, edebiyat ve tiyatro dünyasına girmiştir.  Uzun bir çalışmanın ürünü olarak kaleme alınan bu eserlerin bir kısmı dış dünya tiyatrolarında sahnelenmiş ve büyük takdir toplamıştır.  Ayrıca Güvenir’in bazı eserleri Ankara Devlet Tiyatroları Edebi Kurulundan geçerek repertuara alınmıştır.
Yirminin üzerinde tiyatro eseri yazan Osman Güvenir, bu eserlerini sırf tiyatro dünyamıza  kazandırmak ve belgelemek için önce oyunların beşini bir araya getirerek bu kitapla kalıcı bir eser yaratmış ve ideal olarak diğer eserlerini de beşli veya altılı ciltler halinde yayınlamayı tasarlamıştır.
Edebiyat Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Osman Güvenir ve eserleri hakkında kaleme aldığı arka kapak yazısında şöyle demektedir:
“Ben Osman Güvenir’in oyunlarında ironinin yerli yerinde kullanışına da hayranım.  Bu ironide sadece eleştiri, tepki değil, bireyin acısı, alayı veya esprisi saklıdır.  Özellikle Türkiye’de klasik tiyatronun, evrensel ile ulusalı birleştiren kuvvetli yazarı Turan Oflazoğlu  ne ise, Kıbrıs türk Tiyatrosu’nda     o isim, benim için de Osman Güvenir’dir...”
KKTC genelinde bazı belediyeler ve bazı tiyatro kuruluşlarının bu eserlerden yararlanarak onları sahnelemeleri, tiyatro kültürümüzün zenginleştirilmesini arzu eder gazetemiz yazarı Osman Güvenir’e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

Editör: Mehmet Kasimoglu