Yoktan yonga çıkarmaktır asıl olan.

Vardan her birey yonga çıkarabilir de vardan çıkan yonga haydan gelip huya gitme kaderi ile maluldür.

İşte adına siyaset, hakim siyasi zihniyet / hükümet dediğimiz şey / ler örnek olarak duruyor karşımızda.

Bizden önceki nesillerin yoktan çıkardığı paha biçilmez değerdeki yongaları nasıl da miras yedi hovardalığı ile tükettiler,  kaynata mirasını har vurur harman savurur gibi.

Yokluk içinde geçen ömürlerini direnişle anlamlandırarak ve zenginleştirerek yaşadı önceki nesillerimiz, kendileri için bir çöp bile düşünmediler,  varlarını yoklarını gelecek nesiller için en ufak bir tereddüde düşmeden dağlarda köylerde şehir ve kasabalarda siperlerde hürriyete, bağımsızlığa adadılar.

Ne zaman ki siyaset bir meslek haline getirildi ( siyaset değil aslında kötü olan, kötü olan,  siyaseti bol ve haksız kazanç – kâr nesnesi haline getirenler.) İşte o zamandan beri gün yüzü göremiyor işinde gücünde insanlar ve hayır etmiyor KKTC çıkarcı siyasi zihniyetin darbeleriyle.

Yıllarca zor altında, kuşatmada yaşayan insanlarımızın eşsiz ve sabırlı direnişiyle,   Türkiye’nin 1974 yılında nihayet gerçekleşen müdahalesi ile kazanılan ve mutlu huzurlu bir hayat için hepimize yıllarca – nesiller boyu yetecek toprak ve olanaklar, yetersiz ve kifayetsiz dahası muhteris siyasetçiler eliyle talan edildi, kendi üzerlerine, eşe dosta akrabaya,  partililere peşkeş çekilerek, KKTC halkı ve devleti, üzerine okul hastahane ve benzerleri kamu binalarını yapmak için bile rezerv arazi bulamaz hale getirildi.

On binlerce narenciye ağacı,  binlerce dönüm sulu ve on binlerce dönüm kuru tarım arazisinden,  Kıbrıs Türk halkının ihtiyacı olan besinleri yetiştiremez hale düşürdü köylüyü,  çiftçiyi hayvancıyı,  bu siyasi zihniyetin, siyasetçilerin / hükümetlerin umursuz, çıkarcı siyasi zihniyetleri.

Ve geldik bu güne.

Ne görüyoruz, her geçen gün daha da yoksullaşan ve artık karnını bile zar zor doyuran on binlerce insanımız var, bunun da tek nedeni kendi çıkarlarından başka hiçbir derdi olmayan yetkililer / hükümetlerdir.

19 Mayıs Gençlik ve Atatürk’ü anma hafası dolayısı ile yine hamaset yapacaklar, Atatürk’ün siyasi ve felsefik düşüncelerinden bir haber olan tören Atatürkçüleri.

İşsizlik özellikle genç işsizlik konusunda, iflas noktasına gelen küçük esnaflık ve zannatkarlık konusunda, onlarca belki de yüzlerce ilacın bulunamadığı sağlık konusunda, turizm konusunda ve diğerleri.

UBP başkanı, ve başbakan ile hükümet üyeleri ne işe yaradıklarını kendi kendilerine sormalıdırlar