(Kamalı Haber) - Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuya giderek annesinin Türkiye’de hayatını kaybettiğini ve ülkesine döneceğini söyleyerek, sahtekarlıkla 5 bin TL alan A.S.T.’un yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Memuru Zafer İnce, zanlı A.S.T.’un 28 Ekim 2026 tarihinde meydana gelen sahtekârlıkla para temini suçuna methaldar olduğunu söyledi. Polis, zanlının 28 Ekim 2026 tarihinde saat 13.20 sıralarında Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcuya giderek, kendisini inşaat şirketi çalışanı olarak tanıttığını, Türkiye’de annesinin vefat ettiğini ve Türkiye’ye döneceğini söyleyerek işletmeciden 5 bin TL nakit parayı sahtekârlıkla temin ettiğini kaydetti. Polis, aynı gün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne başvurularak zanlı aleyhinde derdest emri temin edildiğini, 30 Ekim 2026 tarihinde ise zanlının Lefkoşa’da tespit edilerek söz konusu emir gereği tutuklandığını aktardı. Zanlının sözlü beyanında, konu parayı bir restoranda yemek yiyerek harcadığını söylediğini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Zanlının ülkede turist statüsünde bulunduğunu, KKTC’de kalıcı bağı olmadığını kaydeden polis, tutuklu yargı talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Eriyas, zanlının 10 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
3.Sayfa
Gündem
Güney
Türkiye
Spor
Kültür-Sanat
Dünya
“Annem Vefat Etti, Ülkeme Döneceğim” Diyerek Para Aldı: Zanlısı 10 Gün Cezaevine Gönderdi
Yorumlar




